Navijači Napolija napali Iguaina i Anduhara

Izvor: RTS, 03.Jun.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Napolija napali Iguaina i Anduhara

Navijači (čitaj huligani), koji prate Napoli, napali dva Argentinca posle bolnog poraza od Lacija. Muslin novi trener Standarda. Konte ostaje na klupi "azura". Ministar sporta Južne Afrike demantuje podmićivanje Džeka Vornera. Platini otkazao sastanak u UEFA nakon najavljene ostavke Sepa Blatera.
21.30 - Fudbaler Partizana Nikola Drinčić karijeru će nastaviti u Makabiju iz Haife, objavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na sajtu izraelskog kluba.
Kako se navodi, dogovor oko transfera dva kluba je postignut i Drinčić će naredne nedelje doći na lekarske preglede u Haifu.
Drinčić je u tek završenoj sezoni Superlige bio jedan od najboljih fudbalera Partizana u osvajanju šampionske titule.
Ovaj 30-godišnji vezista član crno-belih bio je od decembra 2013, a prethodno je igrao za Krasnodar, moskovski Spartak, Amkar, Gazijantep i subotički Spartak.
Drinčić je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 33 utakmice i postigao tri gola.
18.55 - Nekadašnji trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin preuzeo je Standard iz Liježa, potvrdio je potpredsednik kluba Bruno Venanci.
Muslin je sa belgijskim klubom potpisao ugovor na godinu dana, sa opcijom da se produži na još jednu sezonu.
Tokom karijere Muslin je trenirao je 16 klubova, između ostalih Bordo, Lens, Levski iz Sofije, Lokeren, Lokomotivu iz Moskve, a poslednje trenersko angažovanje bilo je u Amkaru sa kojim je raskinuo saradnju prošle godine.
Kao trener Zvezde radio je u dva navrata, gde je za tri sezone osvojio tri titule i dva nacionalna kupa.
18.45 - Fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini napustio je današnji trening zbog bola u mišiću lista.
Još uvek nije poznato da li je povreda teže prirode, kao i da li će italijanski defanzivac biti u stanju da zaigra protiv Barselone u finalu Lige šampiona.
Kjelini je bio primoran da napusti teren zbog povrede na levoj nozi, a sutra ćemo više znati o ozbiljnosti povrede, saopšteno je na sajtu kluba.
Kjelini je tokom karijere nastupao za Livorno, Fjorentinu, a od 2005. godine za torinski tim u Seriji A nastupio je 287 puta i postigao 22 gola.
17.15 - Bivši fudbaler Čelsija i Real Madrida Mikael Esijen nastaviće karijeru u Panatinaikosu, objavio je grčki klub.
Esijen je potpisao dvogodišnji ugovor sa "zelenima" u koje dolazi kao slobodan igrač.
Veoma sam srećan što sam došao u Panatinaikos. Jedva čekam da se upoznam sa novim saigračima i da napadnemo trofeje. Želim da opravdam očekivanja navijača i kluba, nakon što sam sjajno dočekan, rekao je Esijen za klupski sajt.
Esijen je prethodnih godinu i po dana bio u Milanu, gde je odigrao samo 22 utakmice.
14.00 - Ministar sporta Južne Afrike Fikile Mbalula demantovao je da je isplata od 10 miliona dolara bivšem visokom zvaničniku FIFA Džeku Vorneru bila mito za dobijanje organizacije Mundijala 2010.
Kategorički odbacujemo tvrdnje da je Južna Afrika isplatila bilo kakav novac u svrhu podmićivanja za dobijanje prava organizacije Mundijala, rekao je Mbalula.
On je istakao da je 10 miliona dolara bilo uplaćeno kao pomoć razvoju fudbala u karipskoj regiji, odakle je bivši potpredsednik FIFA Vorner.
Mbalula je dodao da južnoafrička vlada još nije dobila detalje optužnice koju je podiglo američko ministarstvo pravosuđa, a u kojoj se navodi da je Južna Afrika koristila 10 miliona dolara kako bi od Vornera i drugih glasača dobila uslugu, odnosno organizaciju Mundijala.
Vorner je među 14 zvaničnika FIFA optuženih za korupciju, od kojih je sedmorica uhapšena u prošlu sredu u Cirihu, na zahtev američkih vlasti za izručenje.
13.15 - Fudbalska federacija Italije (FIGC) saopštila je da selektor Antonio Konte može da nastavi da radi, uprkos tome što je optužen za nameštanje mečeva, prenosi agencija AP.
Konte je pod istragom tužilaštva Kremone pod optužbom za učešće u sportskoj prevari, u periodu kada je vodio Sijenu - u sezoni 2010/11.
Optužba nije isto što i presuda. Selektor Konte ima naše puno razumevanje, poverenje i podršku, rekao je predsednik FIGC Karlo Tavekio.
Konte, koji inače odbacuje navode optužbe, već je odslužio četvoromesečnu suspenziju tokom sezone 2012/13, kada je sedeo na klupi Juventusa.
Igrači su rekli tužilašstvu da je Konte znao da su utakmice u 2011. bile nameštene.
12.30 - Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini odložio je sastanak te organizacije zakazan za subotu, posle ostavke prvog čoveka Međunardne fudbalske federacije Sepa Blater.
Posle jučerašnjeg saopštenja o ostavci i nemogućnosti da se predvodi ishod istraga koje se vode, odlučio sam da je najbolje da odložim sastanak koji je trebalo da bude održan za vikend u Berlinu, rekao je Platini.
On nije saopštio novi termin održavanja sastanka UEFA, na kojem je trebalo da se raspravlja o krizi u FIFA, izazvanoj korupcionaškim skandalom, nakon hapšenja sedmorice visokih zvaničnika FIFA na zahtev za izručenje američkih vlasti.
Povodom korupcije u FIFA istragu su pokrenule i švajcasrke vlasti.
11.20 - Navijači Napolija napali su igrače svog tima, Argentince Gonazala Iguaina i Marijana Anduhara, posle poraza od Lacija (4:2), prenosi „Korijere delo Sport".

Utakmica je odigrana u nedelju u Napulju, a Napoli je nakon tog neuspeha ostao bez plasmana u Ligu šampiona.
Napadač i golman nisu povređeni, iako je u incidentu učestvovalo 15 huligana.
Iguain, koji je promašio penal kod rezultata 2:2, napadnut je na raskrsnici u blizini stadiona dok je u taksiju bio sa bratom Nikom i majkom Nensi, dok je na Anduharovom automobilu oštećen vetrobran i deo karoserije.
10.00 - Predsednik fudbalskog saveza Australije Frenk Lovi izjavio je da proces izbora domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine nije bio "čist", navodeći da Australija nije imala nikakve šanse, preneo je AP.
Dan nakon što je predsednik FIFA Sep Blater saopštio da će podneti ostavku, Lovi je ocenio da bi se svetski fudbal mogao naći na početku novog doba.
Australija za razliku od Azijske fudbalske konfederacije nije podržala ponovni izbor Blatera na mesto predsednika FIFA, već je glasala za njegovog protivkandidata princa Ali Bina Al-Huseina.
Ostavka Sepa Blatera treba da otvori vrata velikim reformama. To kažem, jer su uzroci problemi FIFA složeni i dugogodišnji, smatra predsednik australijske fudbalske organizacije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besni navijači napali igrače

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015

Navijači Napolija pokušali fizički da se obračunaju sa Iguainom i Anduharom nezadovoljni što klub nije uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona naredne godine...Foto: AP Photo/Gregorio Borgia..Argentinci iz redova Napolija Gonzalo Iguain i Mariano Anduhar, na sreću, ostali su nepovređeni kada...

Nastavak na Mondo...

Napolitanci napali svoje igrače

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015

Navijači Napolija napali su igrače svog tima Argentince Gonazala Iguaina i Marijana Anduhara posle poraza od Lacija (4:2), prenosi "Korijere delo Sport"...Utakmica je odigrana u nedelju u Napulju, a Napoli je nakon tog neuspeha ostao bez plasmana u Ligu šampiona...Napadač i golman nisu povređeni,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.