Murinjo nemoćan, Siti razbio Čelsi

Izvor: B92, 16.Avg.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo nemoćan, Siti razbio Čelsi

Fudbaleri Mančester Sitija razbili su šampiona Čelsi 3:0 (1:0), u velikom derbiju Premijer lige.

"Građani" su dominirali tokom svih 90 minuta protiv tima Žozea Murinja, čiji "bunker" ovaj put nije doneo rezultat i pored raspoloženog Asmira Begovića.

Predvođeni Jajom Tureom i Serhiom Aguerom, Siti je načeo rivala u 31. minutu, a dotukli su ga Vensan Kompani i Fernandinjo u poslednjih 12, posle grešaka Branislava Ivanovića.

Odbrana Čelsija bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemoćna protiv Kuna Aguera, koji je konstantno pretio od prvog minuta, ali je Begović sa tri sjajne parade čuvao gol londonskog tima.

Međutim, u 31. minutu je bio nemoćan, nakon što su Ture i Aguero sami nadigrali čak petoricu igrača Čelsija na ivici kaznenog prostora.

U nastavku meča Čelsi je uspeo tek nekoliko puta da zapreti domaćinu, ali su Fabregas, Ramires i Azar bili neuspešni.

U međuvremenu je Aguero nastavio da teroriše Begovića, a jednom je odlično zapretio i Mangala posle centaršuta Kolaroav.

Čelsi nije uspeo da odoli atacima rivala do kraja, konačno je pao u poslednjih 15-ak minuta.

Pobedu Sitija najavio je Vensan Kompaniji golom glavom posle kornera pored Ivanovića, a potvrdio je Fernandinjo sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, posle još jedne očajne reakcije Čelsijeve odbrane, i novog kašnjenja Ivanovića.

U finišu meča Huan Kvadrado i Dijego Kosta su propustili sjajne šanse da ublaže poraz Čelsija, Belgijanca je zaustavio Hart, a Španca stativa.

Siti je ovom pobedom preuzeo prvo mesto na tabeli, deli ga sa Lesterom i Junajtedom sa po šest bodova, ali ima perfektnu gol razliku 6:0.

Čelsi posle prva dva kola ima samo jedan bod.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pelegrini očitao lekciju Murinju, Siti deklasirao Čelsi u derbiju

Izvor: Blic, 16.Avg.2015

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Čelsi u drugom kolu Premijer lige sa 3:0, a ubedljiva pobeda bila je samo plod ofanzivne igre „građana” tokom svih 90 minuta...Prvi veliki derbi ovogodišnje Premijer lige apsolutno zasluženo je pripao domaćoj ekipi, koja je bila besprekorna na „Etihadu”...Prvu...

Nastavak na Blic...

Murinjo: Rezultat je lažan

Izvor: B92, 16.Avg.2015

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je rezultat od 3:0 u porazu od mančester Sitija lažan, jer njegova ekipa igrala bolje u drugom poluvremenu. Ipak, Portugalski stručnjak smatra da je njegova ekipa bila bolja u drgom delu igre, ali da nije uspela da postigne gol, jer je čuvar mreže Mančestera,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.