Morinjo sprema totalnu ofanzivu

Izvor: Politika, 26.Mar.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morinjo sprema totalnu ofanzivu

Kiprani sa trenerom Ivanom Jovanovićem dočekuju ekipu Reala (20.45 č) koja počinje meč sa četvoricom napadača

Od petorice napadača koje na raspolaganju ima Realov trener Žoze Morinjo, koji su u ovoj sezoni dali zajedno 101 gol – Kristijano Rolando (45), Benzema (25), Iguain (22), Kaka (6) i Ozil (3) – samo jedan se neće pojaviti u početnoj postavi danas u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona: APOEL – Real. Tako najavljuju vodeći sportski listovi Španije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što samo govori s kakvim samopouzdanjem su „beli” stigli na Kipar. Madriđani su preksinoć doputovali u Nikoziju, a u njihovoj ekspediciji je, pored ostalih, i bivši as Zinedin Zidan. Ispred hotela ih je dočekalo blizu 500 znatiželjnih ljubitelja fudbala.

Najbolji srpski trener u prošloj godini Ivan Jovanović, kome se pripisuju velike zasluge za istorijski, prvi ulazak nekog kiparskog kluba u četvrtfinale najboljeg klupskog takmičenja, dobio je zapažen prostor u španskim medijima. U najtiražnijem sportskom listu Evrope, madridskoj „Marki”, on pored ostalog kaže:

– Da bismo stigli do četvrtfinala morali smo da odigramo bez greške, takoreći perfektno, ali ne znamo da li će to biti dovoljno i protiv Reala. Svesni smo da ćemo morati da uradimo nešto nezamislivo da bismo ostvarili još jedan uspeh. Šta može da se kaže o Realu? Ovo je najteži mogući meč za Apoel, ne postoji ništa teže, pošto Real ima jedan od najboljih sastava na svetu. Međutim, mi ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage i učiniti sve što je u našoj moći.

Španske novinare je zanimalo šta Jovanović misli o neizbežnom poređenju Realove prve violine Kristijana Ronalda i Barseloninog vođe Lionela Mesija, a pogotovo da kaže svoje mišljenje o tome kako je kiparska publika lene dočekala Kristijana Ronalda kada se u Nikoziji igrao meč između Portugalije i Kipra (i na aerodromu i na stadionu skandirali su mu „Mesi, Mesi”).

– Kristijano Ronaldo je tada imao najgori mogući doček – kazao je Jovanović. – Kiparska publika se nikada ranije nije ponela tako loše ni prema kome, ali Real je jedan od najcenjenijih klubova na svetu. Očekujem da nas naši navijači podrže onako kako to obično čine.

Jovanović je, prema očekivanju, pripisao svom timu ulogu autsajdera:

– Svojim zalaganjem i rezultatima zaslužili smo respekt fudbalskog sveta i želja nam je da tako nastavimo. Od Reala možemo mnogo da naučimo, pošto je to jedan od najboljih timova na svetu, ali cilj nam je, pre svega, da nastavimo da igramo svoju igru.

Pred kakvim se izazovom nalaze Jovanović i Apoel, dodatno svedoči izjava Realovog bivšeg asa, danas jednog od direktora kluba Emilija Butragenja koji je sa „belima” dva puta osvajao Kup Uefe i pet uzastopnih titula državnog prvaka osamdesetih godina prošlog veka. U razgovoru za Uefin sajt naglasio je sledeće:

– Trenutno imamo najbolji sastav u istoriji Reala, tim koji svom treneru daje mogućnost za razne kombinacije i da osvaja trofeje. Imamo dva ekstra igrača na svakoj poziciji, reprezentativce raznih zemalja s velikom reputacijom.

Što se tiče opšteg mišljenja da je Real odlično prošao na žrebu, Butragenjo diplomatski kaže:

– Bilo je nekoliko opasnih ekipa u žrebu, koje smo izbegli, ali to ne znači da će protiv Apoela biti lako. Svako ko je u četvrtfinalu Lige šampiona zaslužuje respekt. Moramo da budemo oprezni. Ubeđeni smo da ćemo ući u polufinale, ali, ponavljam, naš rival zaslužuje poštovanje.

Danas će se igrati još jedna utakmica četvrtfinala u kojoj Benfika dočekuje Čelsi čija je jedna od uzdanica naš reprezentativac Branislav Ivanović. Prema pisanju engleske štampe nije izvesno da li će Ivanović, zbog povrede, biti u početnoj postavi, i zato je u pripravnosti Bosingva.

A. M.

objavljeno: 27.03.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.