Malme pomilovao Srbiju

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Dec.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malme pomilovao Srbiju

Provukli smo se kroz iglene uši. Malme je ispao iz Lige šampiona sa samo jednim osvojenim bodom u šest mečeva u takmičenju po grupama i tako onemogućio Švedsku da nas pretekne na klupskoj listi UEFA. Ostaćemo na 27. poziciji, poslednjoj koja omogućava da imamo dva predstavnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Srbija će i sledeće sezone dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << evro-vize po prošlogodišnjem rasporedu.
Prvak će takmičenje početi od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (17/18-24/25. jul). Drugoplasirani tim na tabeli i pobednik kupa startovaće od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope (19-26. jul). Prvi će na scenu trećeplasirani tim u prvenstvu, kvalifikacije za Ligu Evrope počeće od prve runde (5-12. jul).
Da nas je Švedska pretekla - a zaostaje koeficijent 0,125 - timovi koji po tabeli izbore plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope igrali bi od prvog kola, a samo bi pobednik kupa startovao od druge runde.
Loša vest je da, ako sledeće jeseni naši klubovi ne zabeleže bolje rezultate od letošnjih, Srbiju očekuje pad sa sadašnjeg 27. mesta i nepovoljniji raspored evro-viza.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Malme pomilovao Srbiju

Izvor: Utakmica.rs, 16.Dec.2011

Provukli smo se kroz iglene uši. Malme je ispao iz Lige šampiona sa samo jednim osvojenim bodom u šest mečeva u takmičenju po grupama i tako onemogućio Švedsku da nas pretekne na klupskoj listi UEF&#1040;. Ostaćemo na 27. poziciji, poslednjoj koja...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.