Liverpul ubedljiv, Čelsi šesti

Izvor: B92, 09.Maj.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul ubedljiv, Čelsi šesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Čelsi sa ubedljivih 4:1 (3:1) u odloženoj utakmici pretposlednjeg kola engleske Premijer lige.

Čelsi je posle poraza izgubio i tereotske šanse da preko Premijer lige obezbedi učešće u Ligi šampiona naredne sezone, već će sebi obezbediti nastup u Ligi šampiona sledeće sezone ukoliko pobedi Bajern u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Minhenu 19. maja.

Liverpul je četvrti put u nizu pobedio Čelsi u Premijer ligi, prvi put posle 40 godina, a tim Kenija Dalgliša je zabeležio tek šestu prvenstvenu pobedu na "Enfildu" ove sezone. Liverpul tako nije ponovio negativan rekord iz 60ih godina prošlog veka kada je u sezoni kada je zabeležio samo pet pobeda kao domaćin ispao iz lige.

Čelsi je mogao da povede na "Enflidu" pošto je srpski reprezentativac Branislav Ivanović pogodio prečku u 17. minutu, a onda je dva minuta kasnije posle autogola Esijena Liverpul poveo sa 1:0.

Prvu priliku na meču imao je Luis Suares posle odličnog dodavanja Kerola i pošto je prošao pored loše postavljenog kapitena Čelsija Džona Terija. Ipak lopta je posle šuta Urugvajca prošla pored desne stative Turnbalovog gola. U 17. minutu posle kornera i centaršuta Floranad Malude šutirao je glavom srpski reprezentativac Branislav Ivanović, ali je pogodio prečku gola Rejine. U šesnaestercu Liverpula su se sudarili Kerol i Karager.

Dva minuta kasnije je Liverpul je postigao gol, tačnije posle šuta Suaresa, Mikael Esijen je ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Prethodn oej Lusi Suares "zaludeo" odbranu "plavaca" i sjajnu prošao po desnoj strani terena i sa gol aut linije ubacio loptu u petrac. Liverpul je u 25. minutu duplirao svoju prednost. Posle velike greške Džona Terija koji se okliznuo Džordan Henderson je istčao sam ispred gola Čelsija i preciznim udarcem postigao drugi gol za „crvene" na meču.

Rasterećeni Liverpul je tri minuta kasnije postigao još jedan gol. Posle kornera sa leve strane Kerol je bio najviši u skoku na ivici peterca i glavom proigrao Danijela Agera koji je sa pet metara takođe udarcem glavom na atraktivan način postigao gol.

U 42. minutu Stjuart Dauning je pogodio prečku. Liverpul je mogao da stigne i do četiri gola prednosti u provm poluvremenu jer je posle dosuđenog penala za Liverpul u 45. minutu upravo Dauning pogodio stativu sa bele tačke. Prethodno je Ivanović faulirao Endija Kerola.

U petom minutu drugog poluvremena posle centaršuta Malude sa desne strane i gužve u petercu Liverpula najbolje se snašao Brazilac Ramireš i postigao jedini gol za Čelsi na meču.

Prvi gol u dresu Liverpula u 61. minutu postigao je Džondžo Šelvi. Turnbal je loše ispucao loptu, a Šelviju nije bilo teško da pogodi prazan gol sa 20ak metara.

Lukaku je u 73. minutu mogao da savlada Rejinu i postigne prvi gol u dresu Čelsija, ali je sa četiri metara njegov udarac glavom zaustavio španski golman. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Liverpul u poslednjem kolu Premijer lige koje je na programu u nedelju gostuje Svonsiju, dok Čelsi na "Stamford Bridžu" dočekuje Blekburn.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.