Liga šampiona samo za odabrane?

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona samo za odabrane?

UEFA razmata opciju da smanju broj timova u Ligi šampiona sa trenutnih 32 i postane znatno zatvorenije takmičenje dostupno isključivo najvećim klubovima.

Među novim idejama je da učestvuje 16 ekipa u dve "supergrupe", ili više nokaut faza.

Asocijacija evropskih klubova predvđena bivšim nemačkim napadačem Karl-Hajncom Rumenigeom je razmatrala turnir od 20 ekipa sa klubovima iz Italijen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Engleske, Španije, Nemačke i Francuske.

Predstavnik UEFA je rekao Gardijanu da je u stalnom kontaktu sa klubovima, ali da nije bilo konkretnih predloga.

Izvršni direktor Intera iz Milana Majkl Bolingbrok je ranije ove nedelje rekao za BBC da bi neki klubovi koji kroz domaći šampionat ne izbore mesto u LŠ trebalo da dobiju pozivnicu za takmičenje.

Trenutno struktura LŠ se sigurno neće promeniti do kraja sezone 2017/2018 do kada traje ugovor za TV prava.

Sezona počinje već u junu kvalifikacijama koje kroz četiri runde donesu konačna 32 učesnika. Ekipe su pobeljene u osam grupa iz kojih po dva najbolja idu u osminu finala.

Liga šampiona je osnovana 1992. godine kao naslednik Kupa šampiona, do kada je takmičenje bio kroz sistem eliminacionih rundi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.