Liga šampiona: Barselona u Lisabonu

Izvor: Politika, 01.Okt.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Barselona u Lisabonu

Čelzi, Junajted i Bajern favoriti na gostovanjima u Kopenhagenu, Klužu i Minsku. – Juventus dočekuje Šahtjor

Od prvih osam utakmica drugog kola fudbalske Lige šampiona u centru pažnje je gostovanje Barselone u Lisabonu. Benfika želi da posle tri decenije konačno savlada jedan španski tim u evrokupovima. Tim našeg reprezentativca Nemanje Matića poslednji put je bio bolji u dvomeču s Betisom 1982. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Lisabonski „orlovi” do sada su odigrali pet mečeva s Kataloncima. Jedinu pobedu zabeležili su u Bernu 31. maja 1961. godine, kada su u finalu tadašnjeg Kupa šampiona trijumfovali s 3:2 i osvojili prvu od dve titule prvaka Evrope. Pre 21 godine „Barsa” je eliminisala Benfiku u trećem kolu najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja (2:1 i 0:0), a u sezoni 2005/2006. u četvrtfinalu (2:0 i 0:0).

Trener portugalskog tima Žorž Žesus tvrdi da njegova ekipa, upravo uz Barselonu, igra najlepši fudbal. S druge strane Tito Viljanova ima velikih problema sa sastavom tima. Zbog povreda u duelu sa Seviljom (3:2) nije mogao da računa čak na sedmoricu igrača: Inijestu, Adrijana, Kuenku, Pikea, Pujola, Munijesu i Abidala. Zato je štoperski tandem na stadionu „Ramon Sančez Pichuan” činio dvojac igrača veznog reda Song i Maskerano. Ipak, očekuje se da će bar najbolji fudbaler prošle sezone Andres Inijesta biti u timu.

U drugom meču G grupe Spartak u „matineu” od 18 časova dočekuje Seltik. Moskovljani, posle dobre igre i poraza u Barseloni (3:2) očekuju da ostvare prvu pobedu. Škoti se nadaju da mogu da prekinu loše rezultate na gostovanjima.

Evropski prvak Čelzi je favorit u meču sa Nordsjilandom u Kopenhagenu u E grupi. Znatno više uzbuđenja očekuje se u Torinu, gde će Juventus ugostiti Šahtjor. Oba tima su u odličnoj formi. „Stara dama” je u derbiju deklasirala Romu s 4:1. „Rudari” su neprikosnoveni u Ukrajini. Suvereno vode s deset pobeda u isto toliko utakmica, a prošlog petka naneli su prvi poraz trećeplasiranom Dnjepru (2:1).

Mančester junajted u H grupi izlazi na megdan Klužu, a zanimljiv duel trebalo bi da bude i meč između Galatasaraja i Brage, koja je u prvom kolu razočarala porazom kod kuće od rumunskog predstavnika.

Simićev BATE dočekuje Bajern na stadionu Dinama u Minsku. Belorusi bi da se ponove mečevi s Minhenom 1860, kojeg su pre deset godina dva puta savladali u Intertoto kupu (4:0 i 1:0). Ipak, lider nemačkog šampionata je neuporedivo jači od svog gradskog rivala, a njegovi fudbaleri ne kriju da im je cilj da ove sezone naprave korak više u odnosu na prethodnu i postanu prvaci Starog kontinenta. Zato Bavarce na prvom gostovanju u Belorusiji interesuje samo osvajanje tri boda.

U drugoj utakmici F grupe Lil gostuje Valensiji. Pre tri godine u dvomeču u masovnijem Uefinom takmičenju „slepi miševi” su bili bolji. Pobedili su kod kuće s 3:1, dok je u Francuskoj meč završen nerešeno 1:1.

Đ. S.

objavljeno: 02.10.2012.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.