Lester pod istragom - Liga šampiona pod znakom pitanja

Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lester pod istragom - Liga šampiona pod znakom pitanja

Pod sumnjom je poslovanje kluba u Čempionšipu u sezoni 2013/14, ali je realnije da se Lisice provuku samo sa finansijskom kaznom

Fudbaleri Lestera su se posle jučerašnje pobede nad Sanderlendom od 2:0 približili osvajanju prve titule šampiona Engleske u klupskoj istoriji, ali su se već danas pojavile informacije da bi mogli da budu sprečeni da zaigraju u Ligi šampiona od jeseni, jer u njihovom ranijem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslovanju nisu bila čista posla.

Britanski Gardijan donosi informaciju da se lider Premijer lige nalazi pod istragom i da se plasman Lestera u elitu u sezoni 2013/14. ispituje od strane Fudbalske lige Engleske (organa koji rukovodi takmičenjem u Čempionšipu). Razlog je činjenica da je klub sastavljao ugovore koji nisu dozvoljeni odredbama finansijskog fer-pleja.

Lester je u januaru 2014. godine napravio sporan ugovor sa kompanijom Trestelar, koja mu je odmah na ime prodaje sponzorskih i komercijalnih prava isplatila 13.700.000 evra. Potom je Trestelar prodao to sponzorstvo nazad kompaniji King Pauer, koja je trenutno vlasnik Lestera, što je u međuvremenu rezultiralo smanjenjem klupskih dugova, a to je Lisicama pomoglo da izbegnu kažnjavanje zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Prema važećim propisima finansijskog fer-pleja, gubici ne mogu da se smanjuju tako što će vlasnik uplatiti klubu novac preko treće firme ili napraviti sponzorski ugovor sa nekom drugom firmom, kako bi umanjio dugove. Zato je istraga u toku, ali navijače Lestera ova vest teško da će zabrinuti s obzirom na činjenicu da su nadomak osvajajnja istorijske titule šampiona.

Kršenje finansijskog fer-pleja moglo bi, prema najcrnijim slutnjama, da rezultira i izbacivanjem kluba iz Evrope, ali je pitanje može li takva sudbina na kraju zaista da zadesi Vardija i društvo, koji imaju fantastičnu sezonu. Nisu ovi momci zaslužili da budu kažnjeni za nešto na šta nisu uticali, pa je vrrlo moguće i da će se Lisice na kraju provući samo sa finansijskim penalima, što bi bilo najbolje za fudbal.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.