LŠ: Ko strepi zbog decembarskog žreba?

Izvor: B92, 15.Feb.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Ko strepi zbog decembarskog žreba?

Nakon više od dva meseca nastavlja se Liga šampiona, mečevi osmine finala doneće nekoliko derbija, ali neke duel koji možda nisu na renomeu elitnog takmičenja.

S obzirom na protekli period, rezultate i formu, ko su bili dobitnici, a ko gubitnici na žrebu u decembru?

Već prvog dana na programu je jedan od derbija, PSŽ ima jasan cilj ove sezone u LŠ – titulu, pre svega jer je to poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansa za Zlatana Ibrahimovića.

Rival "svecima" će opet biti Čelsi, treću sezonu u nizu, ali za razliku od prethodnih, "plavci" više ne predstavljaju strah i trepet pod vođstvom Žozea Murinja, već se bore za opstanak u Engleskoj.

U drugom meču dana boriće se dva tima koje možemo svrstati u favorite iz senke, Benfika je već godinama u vrhu evropskih fudbala, a Zenit polako razbija okove istoka i ulazi u rang za ekipama iz "liga petice".

Najteži posao od favorita imaće branilac titule Juventus koga očekuje mašinerija iz Minhena, koja je pre tri sezone rutinski nadigrala "Staru damu". Motiv više za Bavarce je što je ovo poslednja sezona Pepa Gvardiole na čelu tima s kojim nije uspeo da osvoji LŠ.

Na papiru lagan posao bi trebalo da imaju Madriđani, Real očekuje okršaj sa Romom koja ni u Italiji ne beleži očekivane rezultate, dok bi trijumf PSV-a nad Atletikom bio ravan senzaciji.

Meč koji mnogi ne smatraju dostojnim osmine finala Lige šampiona je okršaj Genta i Volfsburga, ne samo zbog imena dva tima već i trenutne forme. Belgijanci nisu prvi ni u svom prvenstvu, dok "vukovi" igraju sa previše oscilacija u Bundesligi.

Opširnije o gubitnicima i dobitnicima decembarskog žreba u našoj TEMI.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završnica Lige šampiona: Ko su dobitnici, a ko gubitnici

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2016

Nakon više od dva mjeseca čekanja nastavlja se Liga šampiona, mečevi osmine finala donijeće nekoliko derbija, ali i neke duel koji možda nisu na renomeu elitnog takmičenja. S obzirom na protekli period, rezultate i formu, ko su bili dobitnici, a ko gubitnici na žrebu u decembru?..Već prvog dana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.