LŠ: Istorija na Lužnjikiju

Izvor: Mondo, 02.Okt.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Istorija na "Lužnjikiju"

Škotski Seltik je klub slavne prošlosti, bivši prvak Evrope, ali bilo je potrebno da prođe deset godina i da bude odigrano 22 utakmice da zeleno-beli iz Glazgova konačno zabeleže pobedu u Ligi šampiona u gostima!

Uradili su to na moskovskom "Lužnjikiju", protiv Spartaka, koji je u dve utakmice Grupe G ove sezone zabeležio i drugi poraz rezultatom 2:3.

Direktan krivac za novi neuspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Moskovljana je Argentinac Huan Insauralde, koji je u 63. minutu dobio direktan crveni karton zbog nesportskog starta nad Garijem Huperom u trenutku kada je Spartak vodio 2:1.

Usledio je autogol Dmitrija KOmbarova u 71. minutu za 2:2 i pogodak Jorgosa Samarasa glavom u 90. minutu za - 2:3!

Pre ove pobede, Seltik je od debija u Ligi šampiona u sezoni 2001/02 imao mizeran skor u gostima: 0-1-20!? A, tu jednu nerešenu utakmicu "Irci" su izvukli 2004. godine protiv Barselone na Kamp Nou stadionu. Upravo protiv ove ekipe igraće Seltik u narednom kolu. U prvom, Barsa je kao domaćin pobedila Spartak rezultatom 3:2.

Gotovo neverovatno, Spartak je i u Kataloniji gubio 1:0, poveo 2:1 i na kraju bio poražen.

Huper je doveo u vođstvo Seltik u 12. minutu, posle sjajno izvedenog kornera od strane Mikela Lustiga, ali je Spartak preko Emanuela Emenikea u finišu prvog i početkom drugog poluvremena preokrenuo stvari u svoju korist.

Emenike je u 41. minutu, na pas Fereire Arija, izbliza bio precizan, a potom je u 48. minutu posle sjajne asistencije Demija De Zeuva. Sve to pokvario je Insuaralde, koji će svakako "popiti" kritike trenera Unaija Emerija.

U Grupi G, kasnije u utorak, sastaju se Benfika - Barselona. Benfika je na startu odigrala 1:1 protiv Seltika u gostima. I ostale utakmice u grupama E, F i H igraju se s početkom od 20.45.

(MONDO, foto: FoNet/AP)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Igrač priznao nameran autogol

Izvor: B92, 03.Okt.2012, 14:17

Bivši fudbaler Barija Andrea Masijelo nagodio se sa italijanskim tužilaštvom za suspenziju od 22 meseca, pošto je priznao da je namerno postigao autogol...Autogol je postigao na utakmici sa Lečeom u maju 2011. godine...Kako prenose italijanski mediji, sud u Bariju odredio je dvojici Masijelovih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.