LŠ: Barselona pobedila posle preokreta, minimalac Bajerna

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Barselona pobedila posle preokreta, minimalac Bajerna

Fudbaleri Barselone i Bajerna ostvarili su prema očekivanjima prednost u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona, ali ta prednost nije velika.

Fudbaleri Barselone pobedili su danas na svom terenu Atletiko Madrid sa 2:1 posle preokreta, u meču u kojem su gosti skoro sat vremena igrali sa 10 igrača. Oba gola za Barselonu postigao je Luis Suares, dok je Atletiko poveo golom Fernanda Toresa, koji je isključen u 35. minutu zbog drugog žutog kartona.

Atletiko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je poveo u 25. minutu. Koke je primio loptu na oko 25 metara od gola i sjajno je pronašao rupu u zadnjoj liniji Barselone i tamo prosledio loptu, gde se našao Tores i poslao loptu kroz noge Mark-Andreu ter Štegenu. "Jorgandžije" su, međutim, 10 minuta kasnije ostale bez strelca jedinog gola, pošto je Tores pregrubo startovao na protivnika i dobio drugi žuti karton.

Barselona je ofanzivno počela drugo poluvreme, tako da je Nejmar u 51. minutu pogodio prečku. U 63. minutu, Đordi Alba je poslao pas Suaresu, koji je iz blizine savladao Jana Oblaka.

Atletiko je bio u nekoliko obećavajućih situacija, ali nije stvarao prave prilike, da bi Suares u 74. minutu doneo vođstvo domaćem timu. Dani Alves je sa desne strane poslao lep centaršut u šesnaesterac, gde se našao Suares i glavom sa zemlje smestio loptu u mrežu za 2:1.

Bajern zabeležio minimalnu pobedu protiv Benfike

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na svom terenu Benfiku sa 1:0. Bajern je sjajno počeo utakmicu i poveo već u drugom minutu, kada je Huan Bernat centrirao u šesnaesterac, a Arturo Vidal skočio i glavom poslao loptu u mrežu Benfike.

Bajern je imao još tri sjajne šanse u prvom poluvremenu, a najbolju je propustio Tomas Miler, koji je bio sam ispred gola i odmah šutirao, ali je Ederson fantastično odbranio. U drugom poluvremenu obe ekipe su imale po jednu dobru šansu, ali Žonas iz Benfike i Frank Riberi iz Bajerna nisu bili precizni.

Revanši se igraju sledeće nedelje.

Autor: Beta/ foto:Getty images
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.