Ko je bolji – Modrić ili De Brujne?

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 09:19

Ko je bolji – Modrić ili De Brujne?

Luka Modrić i Kevin de Brujne obeležili su prvi duel Reala i Mančester sitija u polufinalu Lige šampiona.

Veteran Modrić je maestralno kontrolisao igru Madriđana koji su poveli golom Vinisijusa Žuniora.

Međutim, nakon što je skoro sat vremena bio skoro nevidljiv, De Brujne je jednim potezom vratio meč u egal pred revanš u Mančesteru.

Posle utakmice usledila je rasprava koji od ova dva fantastična igrača je bolji vezista, a debatu su vodili Tjeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Anri i Džejmi Karager.

Anri je uporedio De Brujnea sa Ćavijem i Andresom Inijestom, dok je Karager istakao šta Belgijancu nedostaje u igri da bi ušao u krug vezista za koje smatra da su najbolji u istoriji, a među koje je svrstao Modrića.

"Ne mislim da je odigrao sjajnu utakmicu, ali postigao je važan gol. U karijeri sam igrao sa ili protiv nekih od najboljih, ali njegova glava, način na koji razmišlja, boljeg nisam video. On je najpametniji igrač koga sam ikad video", rekao je Anri, koji je sa De Brujneom i sarađivao dok je bio asistent selektora Belgije.

De Brujneu se divi i Karager, ali ističe da je vezisti Sitija potrebna titula LŠ da bi svoju reputaciju podigao na višu razinu.

"Uzdiglo bi ga da odvede Siti do titule u LŠ i trostruke krune. Ne sumnjamo u njegove mogućnosti, ali igrače sudimo po tome kakvi su na najvećim turnirima u najvećim trenucima. Zato sam ga usporedio s Lukom Modrićem", rekao je Karager i objasnio:



"Modrić je osvojio Zlatnu loptu, pet titula u LŠ i igrao finale Svetskog prvenstva. Bude li Kevin igrao u finalu, o njemu ćemo moći govoriti kao o jednom od najboljih vezista ikad. Mislim da nisam video igrača koji bolje dodaje loptu, ali potrebna mu je ta titula u LŠ. Mora je imati i on mora biti igrač koji je za nju bio ključan. Tek tada može u krug u kojem su Inijesta, Ćavi i Modrić"
.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.