Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 16:30

Ko će sa Dinamom u Ligu šampiona?

Četiri tima figuriraju za drugo mesto koje vodi u elitno evropsko takmičenje

Dok je titula vicešampiona donosila učešće u Ligi Evrope, Rijeka je bez problema završavala iza Dinama, uz izuzetak iz 2017. godine kada se okitila krunom. Sada kad i drugo mesto obezbeđuje kvalifikacije za Ligu šampiona, riječki Beli će morati dobro da se pomuče kako bi sačuvali “svoju” poziciju, jer će čak tri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tima pokušati da im ga preotmu. Štaviše, Rijeka je treća, pa će joj u komšijskom “derbiju della Učka” sa Istrom (18.55) biti potrebna pobeda kako bi se vratila tamo gde je najčešće provodila vreme u poslednjoj deceniji.

Zeleno-žuti meč dočekuju sa pet vezanih prvenstvenih poraza u međusobnim susretima sa Rijekom uz gol razliku 1:16, a Beli su se nad njima “iživljavali” i u pauzi, na prijateljskom meču kada je bilo 5:1. Pritom klub iz Pule nije odigrao takmičarski meč već tri meseca, dok su se Riječani vratili fudbalu polufinalom kupa, kada su posle preokreta trijumfovali protiv Osijeka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Svoju šansu za toliko željenu drugu poziciju tražiće i Osijek. Sa “svežim ranama” posle bolne eliminacije u polufinalu kupa od Rijeke, Osiječani idu na noge Lokomotivi (21.05), jednom od konkurenata u borbi za titulu vicešampiona i ujedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kakav će trag na belo-plave da ostavi loše iskustvo posle gostovanja na Rujevici u nastavku prvenstva ostaje da se vidi. Bilo kako bilo, Osijek u Zagrebu očekuje neugod protivnik, kome pauza od fudbala nikako nije išla na ruku, jer su “Lokosi” bili u naletu od pet vezanih pobeda. Međutim, za razliku od svog večerašnjeg protivnika, ekipa iz glavnog grada Hrvatske je svoje obaveze u kupu obavila uspešno, pobedom nad Slavenom, pa će se u finalu sastati sa Rijekom.

“Nema nikakve sumnje oko toga koja je ekipa u boljem psihološkom stanju posle polufinalnih utakmica kupa. Lokomotiva je sigurno nabijena samopouzdanjem, jer joj je to šesta pobeda u nizu, a mi moramo da se sastavimo posle Rijeke. Verujem da ćemo biti u stanju da pokažemo svoju snagu i inat u toj utakmici koja je za nas od velike važnosti”, rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osijeku je pobeda preko potrebna i značila bi povratak u život posle “riječkih” trauma, ali i hvatanje priključka upravo za Lokomotivom koja trenutno ima četiri boda više. Stoga belo-plavi ne mogu previše da kalkulišu na ovom meču ako ne žele da ih domaćin iz Zagreba “oktači” iz trke, jer im čak ni bod ne bi previše “igrao”.

HRVATSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Hajduk – Inter Zaprešić 2:1 (0:1)

/Čaktaš 60p, Dimitrov 90+7 – Mamut 37/

Subota

Slaven Belupo - Gorica 0:0 (0:0)

Varaždin - Dinamo Zagreb 1:3 (0:2)

/Obregon 79 - Ademi 13, Petković 18p, Marin 90+4/

Nedelja

18.55: (6,25) Istra 1961 (3,90) Rijeka (1,50)

21.05: (2,50) Lok. Zagreb (3,15) Osijek (2,75)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.