KUP KRALJA: Malaga odolela Barsi

Izvor: Mondo, 17.Jan.2013, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP KRALJA: Malaga odolela Barsi

Prva utakmica četvrtfinala Kupa kralja između Barselone i Malage na Kamp nou završena bez pobednika - 2:2, iako su gosti od 75. minuta igrali sa igračem manje.

Posle dugo vremena jedna ekipa uspela je da se vrati neporažena iz Barselone i sa stadiona Kamp nou.

Pre Malage to je pošlo "za nogom" igračima Benfike, 5. decembra 2012. u utakmici grupne faze Lige šampiona, kada je bilo 0:0. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Uz to, gosti su večeras pokvarili slavlje domaćim navijačima i Lionelu Mesiju, koji je pre utakmice izneo svoje četiri "Zlatne lopte", kako bi predstavio poslednju od njih koju je dobio 7. januara.

Da će dobro proći u duelu sa prilično jakim sastavom Barselone, s obzirom da je Kup utakmica i da sledi i revanš za nedelju dana, gosti su nagovestili u 25. minutu, kada je gol pogodio Manuel Itura.

Napadač Malage izvršio je pritisak na zadnju liniju protivničkog tima i iskoristio rizično dodavanje golmana Pinta ka igraču koji je bio okrenut leđima dešavanjima na centru igrališta. Posle ukradene lopte, Ituri nije bilo teško da pogodi mrežu.

To, međutim, nije zbunilo igrače koji brane trofej osvojen prošle sezone, pa je Mesi samo četiri minuta kasnije posle odličnog prodora po desnoj strani izjednačio, a onda je Pujol u 30. doneo prednost Barsi.

Kada je Načo Monreal u 75. minutu dobio direktan crveni karton zbog prekršaja kao zadnji igrač odbrane prilikom kontranapada Barselone, činilo se da će domaćin rutinski utakmicu privesti kraju. Monreal je na terenu proveo samo pola sata, pošto je u pauzi između dva poluvremena zamenio Portilja.

Ipak, minut pre kraja usledio je šok za domaće igrače i navijače.

Injasio Kamačo se prikrao iza leđa Pujola i ostalih defanzivaca Barse i udarcem iz prve sa nekoliko metara lako savladao Pinta.

Barseloni sada predstoji težak zadatak da 23. januara izbori plasman u polufinale.

U sredu su igrali još Saragosa i Sevilja, a njihov duel završen je bez golova.

REZULTATI I PAROVI:

Saragosa - Sevilja 0:0

Barselona - Malaga 2:2 (2:1)

/Mesi 29, Pujol 30 - Itura 25, Kamačo 89/

U utorak:

Real Madrid - Valensija 2:0 (1:0)

/Benzema 37, Guardado ag 73/

U četvrtak:

Atletiko Madrid - Betis 22.00

Revanš mečevi zakazani su za 23. januar. Aktuelni pobednik Kupa kralja iz sezone 2011/12 je Barselona.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.