Jovanović: Ovo je kruna uspešne sezone

Izvor: Politika, 28.Mar.2012, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ovo je kruna uspešne sezone

„Verujem da će se Real boriti za trofej, moji igrači su dali maksimum”, kazao je srpski stručnjak na klupi Apoela posle poraza (3:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

Biranim rečima su treneri Žoze Morinjo i Ivan Jovanović govorili posle prvog meča četvrtfinala Lige šampiona u Nikoziji. Portugalac je naglasio da je domaćin igrao veoma dobro i da je to protivnik koga treba poštovati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dok je strane srpski stručnjak istakao da očekuje da će se Real boriti za trofej 19. maja u Minhenu.

Ubedljivom pobedom od 3:0 Real je gotovo sigurno obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi. Doduše, ostao je još revanš 4. aprila u Madridu, ali, male su, gotovo nikakve šanse, da Kiprani mogu da naprave još jedan podvig. Na kraju prijateljski zagrljaj dvojice sjajnih stručnjaka, koji su posle meča govorili samo u superlativu.

– Apoel je igrao veoma dobro. Izuzetno smo poštovali protivnika a isto ćemo uraditi i u revanšu. Ovo je svakako njihova sezona i zbog toga zaslužuju maksimalan respekt – kazao je Žoze Murinjo.

Apoel će svoju najuspešniju sezonu u istoriji kluba i uopšte kiparskog klupskog fudbala završiti na „Santijago Bernabeuu”. Trener Jovanović je posle poraza kazao:

– Rezultat je realan. Imali smo veliku privilegiju da igramo protiv Reala, pokušali so da im pariramo, dobro smo se držali do 75. minuta, međutim, protiv tima kakav je Real morate da budete obazrivi svih 90. minuta. Ovo je bila kruna naše uspešne sezone i verujem da će se Real boriti za trofej, 19. maja u Minhenu.

Sa druge strane Čelsi je sa Di Mateom izgleda našao pravu formulu za Evropu. Nakon trijumfa nad Napolijem plavi iz Londona su uzdrmali još jednog evropskog velikana – Benfiku iz Lisabona. Istina, odigrano je samo prvo poluvreme sledi revanš na „Stamford bridžu”. Ali, pobeda od 1:0 u gostima daje realnu nadu da će se ekipa našeg Branislava Ivanovića naći među četiri najbolja tima.

Privremeni trener Čelsija Roberto Di Mateo rekao je posle trijumfa u Lisabonu da njegov tim nije osigurao plasman u polufinale Lige šampiona:

– U dobroj smo poziciji ali nemamo rezultat koji može da nas opusti pred revanš. To je samo gol prednosti i ništa više. Morali smo da pređemo veliku planinu protiv Napolija, sada je ta uzbrdica manja jer smo postigli dobar rezultat u gostima, ali se nećemo opustiti.

D. Todorović

objavljeno: 29.03.2012.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.