Izvor: RTS, 04.Feb.2023, 18:32

Jovan Lazarević potpisao za Inter

Reprezentativac Srbije u futsalu i jedan od najboljih igrača sveta Jovan Lazarević potpisao je ugovor sa velikanom ovog sporta, čuvenim klubom Inter Movistar iz Španije.
Jovan Lazarević novi je fudbaler Inter Movistara, kluba koji je u prethodne dve decenije čak pet puta bio šampion Evrope i sveta. Jovan Lazarević dolazi u Inter iz španske ekipe Vinja Albali Valdepenjas, za koju je ove sezone odigrao 14 mečeva i postigao čak osam pogodaka u Primeri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Liga šampiona je najvažnija za mene, ali i za svakog igrača koji se bavi futsalom. Liga šampiona je san, pogotovo plasman na završni turnir, među četiri najbolja tima. Prošle godine sam uspeo u tome sa ekipom Tjumena, ali zbog politike i sankcija Uefe ruskim klubovima, nismo mogli da igramo u samoj završnici, tako da nisam imao priliku da ostvarim svoj najveći san i pokušam da osvojim Ligu šampiona. Uvek je nešto nedostajalo, ali ovoga puta nemam ni jednu zamerku. Inter Movistar je veliki klub sa velikom istorijom, klub koji je u svojim redovima uvek imao najbolje igrače. To je klub sa vrhunskom organizacijom, maksimlano posvećen i podredjen svojim igracima", dodaje Jovan Lazarević.
Jovan Lazarević ima samo 25 godina i lider je reprezentacije Srbije. Pažnju na sebe skrenuo je na Svetskom šampionatu u Litvaniji 2021. godine kada je sa Srbijom stigao do osmine finala gde je naša reprezentacija nesrećno poražena od kasnijeg šampiona sveta, Portugalije. 
Inter Movistar je najtrofejniji klub u Španiji sa čak 14 šampionskih titula, 11 trofeja u nacionalnom Kupu i 14 pehara u Super kupu.
"Zaista ne mogu da opišem sreću, zadovoljstvo i olakšanje u neku ruku. Ponosan sam na sebe, uspeo sam u onom za šta je velika većina ljudi mislila da je nemoguće. U najtrofejnijem sam klubu u istoriji futsala. Zaista mogu biti ponosan na sve sto sam postigao za ovih 6 godina koliko se bavim futsalom. Uspeo sam da sa svojih 25 godina potpisem ugovor na tri ipo godine sa velikanom kao što je to Inter Movistar", rekao je za RTS Jovan Lazarević.

Lazarević je stigao u redove velikana iz Madrida kao najveće pojačanje tima. Reprezentativac Srbije je zadužio dres sa brojem deset, a interesantno je da je upravo u Interu svetsku slavu stekao i najbolji evropski futsaler u istoriji, čuveni Portugalac Rikardinjo.
Interesantno je da je Inter Movistar osvajao pet titule u Ligi šampiona od 2003. do 2019. godine, ali i da su u prethodne dve godine igrači Barselone bili najuspešniji u španskoj Primeri i da je Barsa u prethodne tri sezone čak dva puta osvajala titulu prvaka Evrope.
Dovođenjem velike zvezde, Jovana Lazarevića, Inter želi da vrati primat, kako u Španiji, tako i na starom kontinentu.
"Inter je jedan od četiri najbolja kluba u Evropi i svetu. Pored Intera, tu su još i Barselona, Sporting iz Lisabona i Benfika. Sada sam još motivisaniji, željan sam dokazivanja, a svi znaju da je kod mene inspiracija uvek prisutna. Ovaj klub mi može ispuniti sve snove. Želim da osvajam titule sa Interom, to je klub koji uvek ide na titule" istakao je Jovan Lazarević.
Lazarević je u našoj zemlji nastupao za Ekonomac i Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio i šampionsku titulu. Nakon epizoda u Bosni i Hercegovini i Belgiji, put ga je odveo i u čuveni klub Tjumen iz Rusije, sa kojim je došao i do same žavršnice Lige šampiona, na završni turnir, medju četiri najbolja tima. Ove sezone briljirao je u šampionatu Španije sa timom Valdepenjas, što ga je preporučilo najboljem klubu u zemlji.

Lazarević je u tom spektakularnom meču postigao dva gola, nažalost, Srbija je poražena od Portugalije 4:3.
Jovan je na Svetskom šampionatu postigao ukupno četiri gola i bio je jedan od najzapaženijih igrača najznačajnijeg turnira. Danas je jedan od najboljih i najcenjenijih svetskih igrača, što pokazuje i ovaj transfer u prestonicu Španije.
"Mislim da sam se pokazao i da sam se dokazao, pre svega sebi. Savladao sam svoje sumnje svi mi nekad sumnjamo u svoje ciljeve. Preispitujemo se da li su oni mogući, da li smo realni prema sebi. Ovaj uspeh želim da posvetim svojoj porodici, ona je najvaznija. Mojim prijateljima, ljudima koji su verovali u mene i davali mi podrsku i kad je išlo dobro i kad je bilo loših perioda u karijeri i životu. Ali pre svega, uspehe posvećujem mladim igračima, koji sanjaju o ovome, kao što sam i ja sanjao. Sve je moguće, verujte u svoje snove i ne dozvolite nikome da vas ometa i sputava u tome", ističe Lazarević i za kraj dodaje:
,,Idemo do ostvarenja novih snova i ciljeva".
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.