Iker Kasiljas - ikona Lige šampiona!

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iker Kasiljas - ikona Lige šampiona!

Još jedan rekord pored Ikerovog imena
Iker Kasiljas je novi rekorder po broju nastupa u Ligi šampiona. Španski golman je protiv Liverpula po 144. put bio akter u elitnom evropskom takmičenju, prstigavši tako kolegu iz reprezentacije, Ćavija.

Legendardni golman je u Ligi šampiona debitovao 15. septembra 1999. na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << utakmici Olimpijakos - Real Madrid, kada je prilično neslavno počeo svoju karijeru u ovom takmičenju, sa tri gola u mreži. Ipak, nastavak je blago rečeno - bajkovit. Kasiljas se u istoj, debitantskoj sezoni, popeo na vrh Evrope sa Realom. Drugi je osvojio već za dve sezone, a na treći čekao čitavih 12 sezona.

Kasiljas je bio u drugom planu kod Žozea Murinja, čak i neko vreme kod Anćelotija, ali posle svega, Iker je i dalje na golu, obara rekorde i osvaja trofeje.

Sveti Iker, kako ga često nazivaju, pored svog imena ima tri trofeja Lige šampiona, a pripada i probranom klubu fudbalera koji su sve nastupe u Ligi šampiona upisali u dresu jednog kluba. Namerava u belom i da završi karijeru, ali ne još:
„Osećam se sjajno, mislim da bih mogao da branim do četrdesete godine. Taman da osvojim još neku Ligu šampiona”, uz osmeh kaže preporođeni Kasiljas.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kasiljas: Srećan sam zbog rekorda, uradili smo domaći zadatak

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 00:56

Iker Kasiljas, rekorder po broju utakmica u Ligi šampiona sa 144 nastupa, rekao je posle pobede Reala nad Liverpulom u 4. kolu Lige šampiona i plasmana u osminu finala da sada mogu da se okrenu drugim takmičenjima..."Kraljevski klub" igra u sjajnoj formi, i drugi put je slavio u derbiju sa Liverpulom,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.