Grupa C: Veliki test za Malagu

Izvor: B92, 05.Nov.2012, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa C: Veliki test za Malagu

Četrvto kolo Lige šampiona u grupi C moglo bi da reši nekoliko pitanja, pa će oba meča biti izutetno zanimljiva.

Lider Malaga, koja ima maksimalan učinak bez primljenog gola gostuje sve boljem Milanu koji više ne sme da gubi bodove.

U drugom meču Zenit gostuje Anderlehtu koji bi novim porazom, a već ima dva, verovatno završio takmičenje.

Grupa C, 4. kolo:

Milan – Malaga

Anderleht – Zenit Sankt Peterburg

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tabela:

1. Malaga 3 3 0 0 7:0 9

2. AC Milan 3 1 1 1 3:3 4

3. Zenit Petersburg 3 1 0 2 3:6 3

4. Anderleht 3 0 1 2 0:4 1

Milan - Malaga, "San Siro"

Malaga još uvek nije primila gol u Ligi šampiona, ima tri pobede pa bez imalo opterećenja putuje u Milano. Biće to najteži test za tim iz Andaluzije da pokaže koliko zaista vredi i može u Ligi šampiona.

Koliko joj je ipak bitan ovaj meč, Malaga je možda pokazala proteklog vikenda kada je prvi put poražen na svom terenu, na "La Rosaledi" slavio je Rajo Valjekano, pa se uz dužno poštovanje ka pobedniku, da naslutiti da Manuel Pelegrini čuvao tim za "San Siro".

"Ako budemo igrali na remi, izgubićemo. Pokušaćemo da pobedimo, to je naš cilj. Milan ima dugu tradiciju i veliku istoriju, mnogo slikovitiju od Malagine. Ali mi imamo devet bodova, a istorija ne igra na terenu. Biće veoma teško, ali nisam zabrinut. Njihov uspeh protiv Kjeva im je smanjio pritisak, ali će ipak biti napeti zbog duela sa nama. Oni možda imaju El Šaravija, ali i mi imamo Iska", rekao je Manuel Pelegrini.

Milan ima velikih problema ove sezone, mnogo je bilo neuspeha, ali rezultati polako stižu. Protekle nedelje deklasirano je Kjevo sa 5:1. Ipak, samo četiri boda iz tri kola LŠ predstavljaju problem, jer Milan ne sme više da gubi bodove ako želi dalje.

"Malaga ima veliku šansu da prođe dalje, ali sve je i dalje otvoreno u grupi. Veoma su kvalitetni, to su pokazali i u prošlom meču sa nama (Malaga pobedila 1:0). Mi moramo da se popravimo u napadu. Pobeda protiv Kjeva je bila veoma važna za nas, ali moramo da budemo skromni jer imamo još mnogo posla da uradimo. Neki igrači moraju da se poboljšaju. Tri pobede možda čak neće biti dovoljne da se osvoji grupa, ali mi smo koncentrisani prvo na prolaz. U dobroj smo formi, imamo i dosta samopouzdanja. Nije lako igrati na San Siru, potrebno je navići se na to. Naši novi igrači počinju to da rade i popravljaju svoj kvalitet. Igre Montoliva i Konstanta su dokaz toga. Malaga je izgubila od Rajo Valjekana, ali nećemo mnogo pažnje obraćati na to. Očekujem mnogo od svih naših napadača, ne samo od Boatenga, Robinja i Pata. Nadam se da će stadion biti pun, ovi momci su to zaslužili", rekao je Masimilijano Alegri čiji je posao dugo bio ugrožen, ali je opravdao poverenje uprave i popravio rezultate tima.

Anderleht - Zenit, "Konstant Vanden Stok"

Anderleht od 2003. godine nema pobedu u Ligi šampiona na svom terenu, ali mora da trijumfuje protiv Zenita. Rusi imaju dva boda više i eventualnom pobedom eliminisali bi Belgijance iz borbe za nokaut fazu, a skoro i iz mesta u Ligi Evrope.

Njihov duel u Sankt Peterburgu razbesneo je tim iz Brisela koji je bio nezadovoljan odlukom sudije u kljčnom trenutku, kada je dosudio penal Zenitu za pobedu.

Na krilima toga, Anderleht želi osvetu, a devet golova u poslednja dva ligaška meča u Belgiji dovoljno govore u formi i raspoloženju u timu.

"Rezultat iz Rusije vrši veći pritisak na nas. Ako i dalje želimo da uradimo nešto u Evropi moramo da pobedimo. Zenit je u dobroj situaciji, ali i njima je potrebna pobeda ukoliko žele da igraju Ligu šampiona i posle zime. U poslednje dve nedelje postigli smo devet golova, sve iz otvorene igre, ni jedan iz prekida, pa bi činjenica da smo bez gola u LŠ mogla da znači veliki problem. Moramo biti strpljivi, ne moramo da rešimo meč u prvih deset minuta", rekao je trener Anderlehta Džon van den Brom.

Posle skoro dva meseca rešavanja unutrašnjih problema i uigravanja skupocenih pojačanja, Zenit deluje sve uigranije i kvalitetnije. Polako popravljaju stvari i u Rusiji, a pobeda u prvom duelu sa Anderlehtom je probudila velike ambicije u Evropi.

"Oba tima moraju da pobede. Videćemo kako će početi utakmica i razvijati se. Oba tima moraju da se prilagode situaciji. I mi i oni moramo da igramo napadački, i mislim da hoćemo, jer su nam potrebni bodovi. Anderleht je veoma snažan tim, ima dobrog trenera i igrače koji mogu mnogo problema da naprave. Nekada meč može da krene u određenom smeru samo zbog nekog briljantnog momenta individualca, ili proste greške. Ali, ako budemo na našem nivou, Zenit će pobediti", rekao je Lučano Spaleti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.