’’Građani’’ na korak od titule, Bolton i KPR pred ispadanjem

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2012, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

’’Građani’’ na korak od titule, Bolton i KPR pred ispadanjem

Poslednje kolo Premijer lige je pred nama, Sitiju je titula na dohvat ruke. Mančester Siti i Mančester Junajted imaju isti broj bodova na vrhu tabele ali bolja gol razlika ’’građana’’ znači im da i minimalna pobeda na Istlendu biće dovoljna za osvajanje titule.
Međutim, KPR daće sve od sebe da bi izbegao ispadanje iz Premijer lige. Jedno mesto za put Čempionšip je još uvek slobodno, i njega će zauzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ili tim Marka Hjuza ili Bolton Vonderers koji to mesto i trenutno drži.
Takođe biće interesantna i borba za mesta koja vode u Ligu šampiona naredne sezone. Arsenal, Njukastl i Totenhem nadaju se da sezonu mogu završiti u gornjem domu Premijer lige.
Ovo je bila sezona uspona i padova u Premijer ligi, timovi iz Mančestera su dominirali tokom sezone. Totenhem je na kratko se uključio u trku za prvaka, ali jedini ozbiljno kandidati za presto bili su Siti i Junajted.
Tim Roberta Manćinija uspeo je da ponizi Junajted na Old Trafordu sa 6:1, ali su šampioni uspeli da se vrate u trku, smanjivali su prednost Sitija, imali osam bodova prednosti u odnosu na gradske rivale i to su uspeli da prokockaju.
U poslednjem kolu Mančester Siti zna da im pobeda protiv KPR-a donosi titulu. Ali u svom povratku na Etihad stadion, Mark Hjuz za svojim ’’rendžerima’’ imaće nešto drugo na umu. Nerešen ishod bi im garantovao opstanak u ligi, ali ako izgube a Bolton pobedi Stouk u gostima vratio bi ’’rendžere’’ nazad u Čempionšip.
Ser Aleks Ferguson priznao je da Junajted se nada ’’glupom’’ rezultatu sa Istlenda , rezultatu koji bi im doneo 20. titulu šampiona Engleske. Ipak ova sezona izgleda da biće bez trofeja za Junajted. U nedelju Ser Aleks svoj tim vodi u Sanderlend nadajući se da će motivisati svoj tim i zaboraviti šta radi plavi deo grada.
Ovo će biti nemoguće, jer će gostujući navijači na stadionu ’’Svetlosti’’ sigurno slušati radio prenos i pratiti preko interneta dešavanja sa Etihada. Sanderlend bi eventualnom pobedom mogao da završi u gornjoj polovini tabele Premijer lige, imajući u vidu njihov očajan start to bi stvarno bio impresivan preokret.
Budimir Vasilijević
Tweet
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.