Dan Fracile izabran u Odbor direktora Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 09:51

Dan Fracile izabran u Odbor direktora Lige šampiona

Dan Fracile, predsednik Stonoteniskog kluba Novi Sad, a inače sportski novinar naše medijske kuće koji je zaposlen u sportskoj redakciji Radio Novi Sad 1, Radio-televizije Vojvodine, uvršten je u Odbor direktora Lige šampiona u izboru klubova učesnika tog eminentnog klupskog stonoteniskog takmičenja.

Fracile je najpre prošao u finale izbornog procesa, nominovao ga je njegov klub STK "Novi Sad", koji je šestostruki šampion Srbije za žene i učesnik ovogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lige šampiona, a potom je prošao i finalni izbor, gde su se našla četiri imena. Prvi čovek STK "Novi Sad" je dobio najveći broj glasova, za njega je glasalo 11 od 12 predstavnika najjačeg stonoteniskog takmičenja.

"Zaista prijatno iznenađenje. Sama činjenica da su klubovi glasali za mene, da sam uvršten u finalni izbor, već je bilo priznanje za mene, za moj klub i uopšte za stoni tenis u Srbiji. Ali to da ću biti izabran sa najvećim brojem glasova, uz kolegu iz Francuske, opšte je iznenađenje. Očigledno da je umnogome uticala organizacija Kupa Evrope u maju ove godine gde su 5 klubova od 12 koji su glasali bili u Novom Sadu i sa kojima sam imao priliku da imam direktan kontakt i da razmenimo mišljenja o razvoju stonoteniskog sporta", ističe predsednik Stonoteniskog kluba Novi Sad Dan Fracile.

Koliko je ovaj izbor značajan, svedoči podatak da će Srbija biti ta koja će imati predstavnika u Odboru direktora, dok to neće imati Nemačka, Španija ili Švedska, i privredno i stonoteniski mnogo razvijenije zemlje od naše.

"Primera radi, prvi čovek Frošberga iz Linca gospodin Rejner, koji je bio u tom telu poslednjih 15-20 godina, dobio je 7 glasova i mora da ide u drugi krug, ili predsednik poljskog giganta i bivšeg prvaka Evrope Tarnobrzeg. Elem, to sada nije važno, bitno je da će se čuti i naš glas na sastancima gde će se odlučivati o sudbini klupskih takmičenja u Evropi jer praktično glas iz Srbije zastupa sve klubove za žene koje se takmiče u Evropi", dodao je Dan Fracile.

Odbor direktora Lige šampiona predvodi legendarni stonoteniser i jedan od najboljih igrača u istoriji tog sporta Vladimir Samsonov.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.