Čvrst start Budućnosti: Morača sijala, Omić debitovao

Izvor: Mondo, 01.Okt.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čvrst start Budućnosti: "Morača" sijala, Omić debitovao

Renoviran dom šampiona ABA lige video je miran trijumf domaćina u uvodu u novu sezonu.

Budućnost je ubedljivom pobedom počela odbranu "jadranske" titule.

Ekipa Aleksandra Džikića je u prvoj takmičarskoj utakmici sezone zaigrala na novom terenu osvežene i renovirane "Morače" i pružila navijačima prijatno veče.

Doskorašnji centar Crvene zvezde mts Alen Omić debitovao je za Podgoričane sa osam poena i pet skokova, u rutinskom trijumfu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protiv povratnika u Prvu ABA ligu:

Budućnost - Krka 86:64 (25:14, 26:19, 17:16)

Konačan rezultat, kao i rezultatii tri od četiri četvrtine dovoljno govore o toku meča, u kojem je domaćin mirno slavio, kontrolisao rezultat i poenima iz kontri pokazao da je potpuno ozbiljno shvatio osvajača Druge ABA lige.

Konačan zbir poena Budućnosti bio bi dosta veći da su Džikićevi igrači bili precizniji u šutu za tri poena, koji im je stvarao problem na premijeri (2/19).

Iako je "Morača" bila veoma dobro ispunjena, nema dileme da će sledećeg vikenda biti puna i krcata, jer će u nedelju u 19 časova na istom mestu gostovati Crvena zvezda mts, u reprizi prošlogodišnjeg finala plej-ofa. Taj meč biće i uvod u povratak Budućnosti u Evroligu.

BUDUĆNOST: Džekson 10, Ivanović 5 (1/2 za tri), Šehović 4 (1/1 za tri), E. Klark 12 (6 sk), Barović 5, K. Klark 6, Gordić 8 (6 as), Ilić, Kraft 6, Omić 8, Popović 8, Nikolić 14.

KRKA: Jančar Jarc, Marineli 5, Škedelj 5, Osolnik, Bratož 7, Stipančev, Cinac 16, Đapa 8, Fifolt, Balažič 10, Lalić 9, Lapornik 4.

Pročitajte sve rezultate 1. kola ABA lige.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.