Čeferin: UEFA uvodi treće klupsko takmičenje

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeferin: UEFA uvodi treće klupsko takmičenje

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin potvrdio je pisanje nemačkog Bilda od pre nekoliko dana da će od 2021. godine evropska kuća fudbala pokrenuti treće klupsko takmičenje, pored dosadašnje Lige šampiona i Lige Evrope.

"Da, istina je da planiramo neke reforme. To je najveći izazov za nas u bližoj budućnosti. Moramo da pronađemo neku vrstu ravnoteže. Veliki klubovi žele da igraju samo između >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sebe, a malima ostaje da sanjaju snove i kroz kvalifiakcije dođu do elite, da tako ostanu živi. Koliko god da razgovaram sa predstavnicima tih velikih stavovi se ne menjaju, ali oni razumeju da se ovde radi o razvoju fudbala. Jasno im je i da deo novca moraju da prepuste malima. Ipak, malo je verovatno da će se vratiti neka romantična vremena i neki uspavani velikani. Odlaganje i usporavanje evolucije igre je najviše što UEFA u ovom momentu može da uradi. Razlika između malih i velikih sve je veća i smi smo svesni da je polarizaciju nemoguće sprečiti. A kad je već tako, hajde da pokušamo da je usporimo", rekao je Slovenac, a potom dodao:

"Trenutno smo na nivou diskusija. Razmišljamo: da li je bolje imati 64 kluba u Ligi Evrope ili 32 u Ligi Evrope i još 32 u nekom trećem takmičenju. Još smo u početnoj fazi".

Pored toga Čeferin je nedavno rekao da će se od sledeće sezone VAR tehnologija koristiti na svim UEFA takmičenjima.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.