Bitka za Ligu šampiona: ZVEZDO, sad pun gas!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za Ligu šampiona: ZVEZDO, sad pun gas!

Crveno-beli protiv Helsinkija od 20.45 pred svojim navijačima igraju prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pre dve godine razmišljanje Zvezdinih navijača bilo je: "Samo da se ne obrukamo i ispadnemo već od Florijane ili Irtiša".

Prošlog leta zadovoljavala ih je eliminacija Spartaka iz Trnave i obezbeđeno mesto u Ligi Evrope bez obzira na ishod dvomeča sa Salcburgom.

A, danas? Danas je slika dosta drugačija.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dan prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Helsinkija u Beogradu (20.45), Zvezdini navijači već uveliko maštaju o mogućim rivalima u grupi elitnog takmičenja. Oni nešto umereniji, u Ligi Evrope.

Može se slobodno reći da je Vladan Milojević tokom dve sezone vođenja tima razmazio pristalice crveno-belih, donevši im prvo Ligu Evrope, a onda i Ligu šampiona.

/SASTAV ZVEZDE ZA HELSINKI: SAMO JEDNA PROMENA?/

Lestvica očekivanja drastično je podignuta, a svojim ostankom u klubu, Milojević je samo dodatno podgrejao veru u još jedne uspešno odrađene kvalifikacije.

Premijerni nastup, protiv litvanskog prvaka Suduve, bio je kao i u prethodna dva ciklusa - mlak.

Deki Stanković o Helsinkiju 1997. godine: Sećanje na LUSTER i Zokijev LAŽNJAK

Nisu crveno-beli prikazali igru vrednu divljenja, već su, sa možda i pola snage, "premostili" prvu prepreku. Doduše, za prvo kolo se kaže da je "jedino važno proći, ne i ostaviti poseban utisak".

Predstojeći dvomeč sa Helsinkijem u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo bi da nagovesti mogućnosti aktuelnog tima, za koji se tek očekuje da bude pojačan kada se u pun pogon stave novajlije Pankov, Žander, Kanjas i Tomane.

/TRENER HELSINKIJA: ČULI SMO DA JE BUČNO NA MARAKANI/

Iako ekipa koja će igrati u sredu u Beogradu neće biti ista koja će, potencijalno, dočekati Kopenhagen u trećem kolu, crveno-beli bi protiv Finaca trebalo da ostave mnogo jači utisak nego prethodno protiv Litvanaca. Pre svega zbog sopstvenog samopouzdanja, jer danski šampion koji im je projektovan za rivala u 3. kolu nije uopšte naivan tim, iako su ga mnogi navijači već otpisali i dodelili Zvezdi njegovo mesto nosioca na žrebu za poslednju rundu kvalifikacija.

Ubedljiva pobeda nad Helsinkijem u Beogradu, pored mirnoće, dala bi Milojeviću i slobodu da u revanšu promeša tim i pruži šansu nekim igračima koji tek hvataju zalet. Ako uspe u tome, sigurno će crveno-belima značajno porasti šanse za duel sa Kopenhagenom, koji je u ovoj rundi apsolutni favorit protiv TNS iz Velsa.

Hoće li Marin, Boaći, Ben, Ivanić i ostali ispuniti očekivanja navijača i već posle prvog duela sa Helsinkijem rešiti pitanje putnika u narednu rundu, saznaćemo uskoro...

Semafor najavio 2:0 za Zvezdu, a Milojević...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.