Atletiko izbacio Barselonu, Bajern rutinski

Izvor: Press, 14.Apr.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko izbacio Barselonu, Bajern rutinski

Ni ove godine nećemo dobiti dvostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona, pošto je Atletiko Madrid eliminisao Barselonu u četvrtfinalu ukupnim rezultatom 3:2!
foto: b92.net
Posle poraza od 2:1 na Kamp Nou prošle nedelje, 'Jorgandžije' su u potpunosti nadigrale Katalonce i golovima Antoana Grizmana prošle dalje – 2:0 (1:0).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Poslednje učesnik polufinala jeste minhenski Bajern, koji je drugom meču dana u Lisabonu uspeo da sačuva minimalnu prednost iz prvog meča protiv Benfike i remijem prođe u novo polufinale – 2:2 (1:1). 

Među četiri najbolja kluba u utorak su prošli Real Madrid, koji je het-trikom Kristijana Ronalda izbacio Volfsburg (3:0, 0:2), i Mančester Siti, koji je, posle 2:2 u Parizu, golom Kevina de Brujnea izbacio 'Svece iz daljeg takmičenja. 

Žreb za polufinale održaće se u petak od 12 sati u NIonu, a kuglice će izvlačiti najtrofejniji srpski fudbaler Dejan Stanković. 

Veliko finale na programu je 28. maja u Milanu.
Atletiko je pred svojim navijačima u potpunosti nadigrao Barselonu i apsolutno zasluženo napravio malo iznenađenje, dok su gosti tek kada su bili saterani 'uza zid' pokušali haotičnim napadima da stignu do tako važnog pogotka. 

Takođe, Dijego Ćolo Simeone je taktički nadmašio kolegu sa klupe Katalonaca Luisa Enrikea, koga je pobedio posle sedam uzastopnih poraza, u potpunosi je neutralisao gotovo nevidljive Nejmara da Silvu i Lionela Mesija, a Antoan Grizman spoveo u delu zamisli fanatičnog argentinskog stučnjaka. Već u uvodnih sedam minuta Jorgandžije su imale tri veoma dobre prilike, ali je Mark-Andre Ter Stegen uspeo da sačuva svoju ekipu. 

Odgovora nije bilo, da bi francuski napadač u 36. minutu iskoristio divan centaršut Saula Njigesa, spoljnom sa desnog boka, poslavši loptu sjajnim udarcem glavom u bliže rašlje. Ni početak nastavka nije doneo promenu, 

Ćolov tim nije menjao pristup, a Barsa je tek u poslednjoj trećini meča uspela da natera rivala da se brani iz kaznenog. Ipak, sada se istakla zadnja linija domaćina i golman Jan Oblak, a sve je bilo gotovo u 88. minutu. 

Način igre gosiju ostavio je veliki prostor Atletiku, pa je kazna stigla iz kontra napada. Felipe Luis povukao je brojčano nadmoćniji napad svog tima i pokušao da proigra Grizmana. To je sprečio Andres Inijesta rukom, Nikola Ricoli pokazao je iste sekunde na tačku, a Ter Stegen ipak nije uspeo da zaustavi oštar šut Grizmana i veliko slavlje je moglo da počne.
Duel na Lužu doneo nam je početak koji niko nije očekivao, iako je tim Đozepa Gvardiole u prvom mahu uspeo da uspostavi kontrolu. Benfika se polako oslobađala pritiska i bivala sve opasnija, da bi u 27. minutu stigla do vođstva. 

Eliseu je poslao odličnu dugu loptu na peterac, Kimih i Havi Martines odlučili su da je puste Manuelu Nojeru, ali je ovaj proleteo metar pored istre. Grešku je spremno sačekao Raul Himenes i lako pogodio praznu mrežu. 

Međutim, usledio je strahovit odgovor Bajerna, gol je neko vreme 'visio' u vazduhu, a kao koban po 'Orlove' ispostavio se Arturo Vidal, stelac jedinog gola u Minhenu. Ovoga puta je sačekao boksovanje Edersona na ivici kaznenog i snažnim volejom zatresao mrežu. 

Sve je praktično bilo gotovo posle sedam minuta igre u nastavku, kada je Sabi Alonso izveo konrer, Martines loptu sa druge vratio na prvu stativu, odakle je Tomas Miler uklizao i smestio uz stativu. 

Ipak, momci sa Luža se nikako nisu obrukali protiv velikog rivala, šta više – uz malo sreće mogli su i do velike senzacije. Do kraja meča su uspeli da izbegnu poraz, pošto je Taliska u 78. minutu savršeno izveo slobodnjak, a isti igrač mogao je da donese i pirov trijumf svom timu, na identičan način nekoliko minuta kasnije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

(FOTO) CEO SVET TRAŽI MESIJA: Do juče su ga dizali u nebesa, a danas se svi sprdaju s njim!

Izvor: Kurir, 14.Apr.2016

...Argentinac se nalazi u najvećoj krizi u karijeri Po prvi put od 2010 godine nije postigao goli ili bar upisao asistenciju na pet utkamica u nizu Da stvar bude još gora, kriza je stigla u najgorem mogućem momentu po Katalonce - u finišu sezone..Prednost u prvenstvu se dramatično istopila (Atletiko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.