Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 23:15

AZIJA: Razrešene dileme u Ligi šampiona, Ćavi ispustio prvo mesto

Uzbudljiv dan na istoku...

VUHAN - ŠANGAJ ŠENHUA 1:3 (1:1)

(Fudbal, Kina 1)

Šangaj Šenhua je pobedom nad Vuhanom održao stopostotan učinak posle dva kola šampionata Kine. Iako je domaćin poveo već u 5. minutu pogotkom Mbije, gosti su do izjednačenja došli u 33. minutu sa bele tačke. Potpuni preokret Šangaj je ražirao u drugom delu igre a posao na putu do tri boda im je olakšao crveni karton Žao Honhlua u 80. minutu.

ČANGČUEN >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - TJENĐIN TAJGERS 0:0

(Fudbal, Kina 1)

Pobeda nad Dalianom (2:1) na premijeri predstavljala je idealan start za Čangčuen koji je sa ambicijom da upiše nova tri boda dočekao Tjenđin Tajgers, ali je gost uspeo da odoli pred napadima rivala za šta je nagrađen prvim bodom u sezoni. Susret današnjih rivala bio je 30. od 2000. godine i prvi je završen bez pogodaka.

PERSEPOLIS (Ira) - AL RAJAN (Kat) 4:2 (2:0)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Duel bez velikog rezultatskog značaja pripao je iranskom predstavniku koji je petom pobedom u grupi obezbedio plasman u narednu fazu sa liderske pozicije, dok je Al Rijan takmičenje završio sa samo dva osvojena boda u šest kola. Domaćin je već u prvom poluvremenu slomio otpor rivala sa dva pogotka, a dva gola Johana Bolija bila su dovoljna da tek na tren vrate tračak nade gostima koji su minut nakon prvog gola ponovo kapitulirali i na kraju četvrti put ostali praznih šaka.

GOA (Ind) - AL VAHDA (UAE) 0:2 (0:0)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Iako je Al Vahda već obezbedila drugo mesto, veoma važan je bio konačni učinak s obzirom na to da šest od 10 drugoplasiranih timova nastavlja takmičenje, te su tri boda u Indiji predstavljala dragocen plen za tim iz Emirata. Al Vahda je do pobede stigla slomivši otpor rivala u nastavku sa dva pogotka i tako sa 13 bodova okončala grupnu gazu.

AL SAD (Kat) - AL NASR (S. Ar) 1:2 (0:1)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

U direktnom okršaju za prvo mesto Al Nasr je bio tim koji je stigao do cilja i povlašćene pozicije. Saudijci su u 33. minutu stigli do prednosti koju su udvostručili u 75. minutu, ali je nadu domaćinu vratio Santi Kazorla sa bele tačke. Ipak, Ćavijev tim nije imao snage da se potpuno vrati u meč i izbori makar remi te je grupnu fazu završio na drugoj poziciji.

AL ŠARDŽA (UAE) - TRAKTOR SAZI (Ira) 0:2 (0:1)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Traktor je pobedom u gostima lideru popravio učinak kao drugoplasirani tim Grupe B, a Iranci su pobedu najavili golom već u 7. minutu. Stralac za vođstvo bio je Abaszadeh koji je u 66. minutu i udvostručio prednost čime je otklonio sve dileme po pitanju konačnog ishoda.

AL KADISIJA - AL FAJSALI 1:2

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Gosti su imali 1:0 posle prvih 45 minuta. Al Kadisiji su početkom drugog dela poništena dva gola posle pregleda VAR-a, a u međuvremenu gosti su ostali s čovekom manje na terenu. Uspela je Al Kadisija nekako da izjednači, tako brojčano nadmoćna, ali kada su svi očekivali potpuno preokret Al Fajsal je u šestom minutu sudijske nadoknade šokirao domaćina - 1:2.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.