Vučić očekuje razrešenje otmice u Libiji za 48h

Izvor: Akter, 08.Nov.2015, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić očekuje razrešenje otmice u Libiji za 48h

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da se u narednih 48 sati razreši otmica dvoje srpskih državljana u Libiji

Vučić je Radio televiziju Srbije rekao da u narednih 48 sati očekuje pozitivan rasplet događaja.

Premijer je rekao da je s libijskim zvaničnicima razgovarao o otmici službenika srpske ambasade.

Dva službenika ambasade u Libiji, vezista Sladjana Stanković i vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Jovica Stepić, oteti su prepodne u gradu Sabrata u Libiji.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prethodno je rekao da je formiran krizni štab koji radi na rešavanju situacije.

"Na putu ka Tunisu je došlo do presecanja kolone u kojoj je bio i naš ambasador, a u drugom automobilu vozač i vezista. Došlo je do ispaljivanja hitaca, a jedan libijski državljanin je ranjen u nogu. Tako govore prvi izveštaji", rekao je Dačić za RTS.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio povlačenje ambasadora iz Libije

Izvor: B92, 09.Nov.2015, 17:17

Srbija će možda ostati bez Ambasade u Libiji, najavio je premijer Aleksandar Vučić posle otmice dvoje srpskih državljana...Službenici Ambasade Srbije su oteti u nedelju u napadu koji je izbegao ambasador Oliver Potežica, koji je rekao da je ceo napad započeo insceniranim udesom...“Nisam siguran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.