Vanredno stanje u Tripoliju, ubijeno 39 ljudi

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Tripoliju, ubijeno 39 ljudi

Međunarodno priznata vlada Libije proglasila je vanredno stanje u Tripoliju i njegovoj okolini, pošto je u sukobima prethodnih dana poginulo 39 ljudi.

Borbe oko kontrole nad Tripolijem počele su prošle nedelje između naoružanih grupa iz tog grada i iz jednog mesta južno od prestonice.

Prema podacima libijskog ministarstva zdravlja, u sukobima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povređeno 96 osoba.

Vlada je u saopštenju pozvala sukobljene grupe da prestanu sa sukobima i da poštuju primirje, dogovoreno uz posredovanje UN.

Libija je utonula u haos od izbijanja pobune 2011. godine tokom koje je svrgnut, a ubrzo i ubijen dugogodišnji lider Moamer Gadafi.

Zemljom sada upravljaju dve suprotstavljene vlade, jedna sa sedištem u Tripoliju i druga na istoku Libije, a obe imaju podršku brojnih naoružanih grupa koje imaju stvarnu vlast na terenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašeno vanredno stanje u Tripoliju

Izvor: RTS, 02.Sep.2018

Vlada Libije, koju priznaju UN, proglasila je vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile. . Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povređeno 96 osoba, prenosi...

Nastavak na RTS...

Libija: Vanredno stanje u Tripoliju, ubijeno 39 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2018

Međunarodno priznata vlada Libije proglasila je vanredno stanje u Tripoliju i njegovoj okolini, pošto je u sukobima prethodnih dana poginulo 39 ljudi...Borbe oko kontrole nad Tripolijem počele su prošle nedelje između naoružanih grupa iz tog grada i iz jednog mesta južno od prestonice. Prema podacima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.