U konzulatu u Bengaziju ubijen ambasador SAD

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2012, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U konzulatu u Bengaziju ubijen ambasador SAD

BENGAZI - Američki ambasador u Libiji Džej Kristofer Stivens (J. Christopher Stevens) i još trojica američkih funkcionera ubijena su sinoć u napadu na konzulat SAD Bengaziju, saopštio je visoki zvaničnik libijskog ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ubijeni su ambasador i još trojica funkcionera", kazao je Frans presu zamenik libijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ministra unutrašnjih poslova Vanis al-Šaref. Vest o smrti američkog ambasadora na Tviteru je potvrdio i zamenik libijskog premijera Mustafa Abu Šagur.

Ranije je saopšteno da je u napadu ultrakonzervativnih muslimana na konzulat u Bengaziju ubijen jedan američki zvaničnik, što je potvrdila i američka državna sekretarka Hilari Klinton, ali nije navedeno o kome je reč.

Napad na konzulat u Bengaziju, kao i cepanje američke zastave pred ambasadom u Kairu usledili su kao reakcija na postavljanje na internet odlomka iz filma koji vređa proroka Muhameda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.