Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji spremni da upotrebe hemijsko oružje

12.06.2012. -

Iran podstiče situacijiju u Siriji, šireći saopštenja o tom, da sirijske pobunjenike naoružavaju hemijskim oružjem proizvedenim u Libiji. Podaci su objavljeni sa osvrtom na anonimne izvore.

Ove izjave su izazvale uzbunu na Zapadu. Oni strahuju da Teheran i Damask pripremaju teren za početak hemijskog rata protiv pobunjenika. Sa svoje strane, opozicija je optužila vladu za prskanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sirijskih gradova otrovom, što kasnije nije bilo potvrđeno.

Vojni analitičari upozoravaju: činjenica da obe strane otvoreno govore o hemijskom ratu, dokazuje njihovu ozbiljnu spremnost na ovakav razvoj događaja.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.