U Libiji nastavljeni žestoki sukobi uprkos pandemiji

Izvor: RTS, 27.Mar.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Libiji nastavljeni žestoki sukobi uprkos pandemiji

Na više frontova u Libiji danas je bilo intenzivnih sukoba posle žestokog bombardovanja Tripolija tokom prošle noći, a neprekidne borbe predstavljaju pretnju za napore čiji je cilj obuzdavanje pandemije koronavirusa.
Posle relativnog zatišja proteklih nekoliko sedmica, ozbiljni ratni sukobi nastavljeni su ove sedmice, uprkos pozivima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << međunarodne zajednice na smirivanje kako bi rascepkanom i preopterećenom zdravstvenom sistemu Libije bilo omogućeno da se pripremi za pandemiju.


Libija je u ponedeljak potvrdila svoj prvi slučaj Kovida-19, a reč je o državljaninu te zemlje koji se nedavno vratio iz inostranstva, prenosi Rojters, podsećajući da je posle dugogodišnje nestabilnosti i nasilja zdravstvena infrastruktura u Libiji velikim delom razrušena i da mnogi lekari i medicinske sestre nisu primili zarade od decembra.
Skoro godinu dana Libijska nacionalna armija, kojom komanduje Kalifa Haftar, vrši napade na Tripoli u nameri da osvoji prestonicu zemlje, u kojoj je sedište međunarodno priznate vlade nacionalnog jedinstva.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nakon zatišja, u Libiji nastavljene ŽESTOKE BORBE uprkos pandemiji korona virusa

Izvor: Blic, 27.Mar.2020

Na više frontova u Libiji danas je bilo intenzivnih sukoba posle žestokog bombardovanja Tripolija tokom prošle noći, a neprekidne borbe predstavljaju pretnju za napore čiji je cilj obuzdavanje pandemije korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.