Tripoli: Petoro mrtvih u sukobu pobunjenika

Izvor: S media, 03.Jan.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tripoli: Petoro mrtvih u sukobu pobunjenika

Bivši pobunjenici iz Tripolija i grupa boraca iz Misurate koristili su u borbama mašinke, granate i protivavionsko naoružanje.

Šuaib je naveo da su je uzrok sukoba bilo to što su borci iz Tripolija uhapsili jednog iz Misurate, osumnjičenog za pljačku.

Borci iz Misurate su pokušali da ga oslobode, u čemu nisu uspeli, te su i sami uhapšeni.

Nevreme u Britaniji, jedna osoba poginula >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (VIDEO)

Brojanice od kojih se umire!

Indonezija: Pomahnitali slon gazio farmera do smrti (VIDEO)

Komandant grupe iz Misurate uspeo je da u pregovorima oslobodi sve uhapšene, osim osumnjičenog za pljačku, te je danas druga grupa boraca iz Misurate pokušala da ga oslobodi.

Oni su otvorili vatru na zgradu u centru Tripolija koju koristi Vojni savet libijske prestonice, rekao je Šuaib i dodao da su poginula tri borca iz Misurate i dva iz Tripolija.

Grupe bivših revolucionarnih boraca sukobljavaju se učestalo od kraja osmomesečnog gradjanskog rata kojim je oktobra svrgnut vodja Libije Moamer Gadafi.

Raspuštene pobunjeničke frakcije, veliki su izazov za nove libijske vlasti, ocenjuje agencija AP.

Agencija dodaje da nedostatak centralne bezbednosne uprave daje odrešene ruke tim frakcijama da upravljaju udaljenim oblastima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.