Ambasador Potežica: Naši građani u Libiji zasad nisu ugroženi

Izvor: Blic, 20.Mar.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Potežica: Naši građani u Libiji zasad nisu ugroženi

TRIPOLI - Ambasada Srbije u Libiji je u stalnom kontaktu sa našim građanima u toj zemlji i nema podataka da je bilo ko od njih ugrožen i koliko nam je poznato, za sada su svi dobro i normalno rade, izjavio je danas Tanjugu ambasador Srbije Oliver Potežica.

U Tripoliju, prema rečima ambasadora, ima između 100 i 150 naših građana, koji su u stalnom kontaktu sa ambasadom.

Više informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o situaciji u Libiji možete pročitati u našem blogu "iz minuta u minut".

"Razumljivo je da su oni uznemireni i oseća se nervoza s obzirom na okolnosti, ali ne u tolikoj meri koliko bi se, možda, moglo očekivati. Širom Libijie ima još toliko naših građana u drugim gradovima, a najviše je medicinskog osoblja koji normalno rade i u potpunosti su zastićeni i zbrinuti i sa njima smo u stalnom kontaktu", istakao je Potežica.

On je kazao da naša ambasada radi normalno i da je između 50 i 60 ambasada drugih zemalja koje još rade u Libiji.

"U svakom slučaju se pažljivo prati situacija, razradili smo sve i pripremili se i nadamo se da će doći do smirivanja", rekao je Potežica.

Povezane vesti: Ministri EU sutra o Libiji, Japanu i BiH Prekinuti napadi međunarodnih snaga na Libiju Svet ne veruje u Gadafijevo primirje Ahmadinedžad upozorava na američku vojnu intervenciju u Libiji Kastro: SAD planiraju NATO invaziju na Libiju
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljani Srbije za sada nisu ugroženi

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2011

Ambasada Srbije u Libiji je u stalnom kontaktu sa našim građanima u toj zemlji i nema podataka da je bilo ko od njih ugrožen i koliko nam je poznato, za sada su svi dobro i normalno rade, izjavio je danas Tanjugu ambasador Srbije Oliver Potežica.

Nastavak na Radio 021...

Naši građani u Libiji, za sada, nisu ugroženi

Izvor: Mondo, 20.Mar.2011

Ambasada Srbije u Libiji je u stalnom kontaktu sa našim građanima u toj zemlji i nema podataka da je bilo ko od njih ugrožen.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.