SKANDAL: Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica prodavao vize

Izvor: Kurir, 11.Nov.2015, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica prodavao vize

Izvori tvrde da je cena jedne vize dostizala nekoliko hiljada evra. Inače je Potežica inisistirao da srpska ambasada u Tripoliju ne bude zatvorena, kao što su diplomatska predstavništva ostalih evropskih zemalja.

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica umešan je u vrlo sumnjive poslove oko izdavanja srpskih viza građanima ove zemlje. Prema saznanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << medija, Potežica je do juna ove godine iskoristio diskreciono pravo da bi srpske vize dobilo oko 400 libijskih državljana, dok Ministarstvo spoljnih poslova nije zabranilo izdavanje viza bez saglasnosti MUP-a.

- Postoji sumnja da ambasador nije davao vize tek tako, već je tu uslugu naplaćivao. Kada je službama bezbednosti upalo u oči da Potežica deli vize po famoznom članu 13 Pravilnika o vizama, skrenuta je pažnja MSP-u, koji je zabranio tu praksu - kaže izvor za medije.

Neki izvori tvrde da je cena jende vize dostizala nekoliko hiljada evra. Inače je Potežica inisistirao da srpska ambasada u Tripoliju ne bude zatvorena, kao što su diplomatska predstavništva ostalih evropskih zemalja.

- Sumnja se da je razlog zbog kog je Potežica insistirao da ostane u Libiji bilo upravo to da završi poslove koje je započeo - tvrde izvori.

Prema njihovim rečima, za sučesništvo u otmici dvoje srpskih državljana zaposlenih u Ambasadi Srbije u tripoliju, optužen je Haudi Ganudi, koji je blizak sa Potežicom, navodi list "Alo".
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.