Rusija zainteresovana za libijski gas i naftu

Izvor: RTS, 10.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zainteresovana za libijski gas i naftu

Gasprom, koji ima monopol na ruski izvoz gasa, razmatra kupovinu celokupnog libijskog izvoza nafte i gasa. Rusija je pre dve godine dogovorila strateško partnerstvo sa vodećom italijanskom energetskom kompanijom ENI koja poseduje nalazišta energenata u toj afričkoj zemlji, zahvaljujući čemu će biti olakšana i planirana izgradnja gasovoda do Evrope.  
Direktor Gasproma Aleksej Miler ra...
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gasprom" kupuje celokupan izvoz libijske nafte i gasa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2008

MOSKVA - "Gasprom", koji ima monopol na ruski izvoz gasa, zainteresovan je za libijski gas i naftu i razmatra kupovinu celokupnog izvoza nafte i gasa te severnoafričke zemlji...Direktor "Gasproma" Aleksej Miler razgovarao je u Tripoliju sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem i predložio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.