Prvi sukob Medvedeva i Putina!

Izvor: S media, 21.Mar.2011, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi sukob Medvedeva i Putina!

Ruski premijer Vladimir Putin oštro je danas kritikovao Rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Libiji, ističući da ga to podseća na „srednjevekovne pozive na krstaški pohod" i da se primena sile prema drugim državama u politici SAD ustaljuje. Predsednik Medvedev kritikovao Putina zbog ove izjave.

Podsećajući na bombardovanje SR Jugoslavije i Beograda u vreme predsednika SAD Bila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Klintona i na Irak i Avganistan u vreme Džordža Buša, Putin je rekao da „uznemirava lakoća sa kojom je doneta odluka o primeni sile“ u Libiji i da „to u politici SAD zadobija stabilnu tendenciju“, prenele su ruske novinske agencije.

„Na redu je Libija“, rekao je ruski premijer u razgovoru sa radnicima u gradu Votkinsku u Republici Udmurtiji, preneo je Itar-Tas s.

„I sve to pod izgovorom zaštite civilnog stanovništva. Gde je logika, gde je savest? Nema ni jednog, ni drugog", rekao je Putin i koalicionu vojnu operaciju u Libiji nazvao „upadom spolja“.


Rezolucija Saveta bezbednosti UN je, nesumnjivo, nepunovažna i štetna, ona dozvoljava sve i podseća na srednjovekovni poziv na krstaški pohod. Faktički dozvoljava upad u suverenu zemlju“, rekao je predsednik ruske vlade.

Pobunjenici: Gadafijeve snage koriste civile kao štit

Poseta Putina prilika da se potvrde dobri odnosi (VIDEO)

Putin će želeti da razgovara o sistemu evropske bezbednosti

Putin i Medvedev dogovaraju kandidaturu

„Uopšte, podseća me na srednjovekovni poziv na krstaški pohod, kada je neko pozivao nekoga da ide na odredjeno mesto i nešto oslobadja“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, to što režim libijskog lidera Moamera el Gadafija nije demokratski ne znači da je moguće spoljno mešanje.

„Ni po jednom parametru libijski režim ne spada pod kriterijume demokratske zemlje. To je očigledno. Medjutim, to ne znači da neko može da se meša u unutrašnjepolitički, čak oružani konflikt, spolja, štiteći jednu od strana“, rekao je Putin o naveo da je Libija složena zemlja u čijem temelju su odnosi medju plemenima.



Medvedev kritikuje Putina zbog izjave o Libiji


Ruski predsednik Dmitrij Medvedev ocenio je danas kao neprihvatljivo termin "krstaški", koji je upotrebio premijer Vladimir Putin opisujući vojnu intervenciju u Libiji.

To je prvi put da se Medvedev i Putin otvoreno ne slažu, godinu dana pre predsedničkih izbora u Rusiji.

"Treba biti veoma obazriv kada se daju izjave o Libiji. Smatram da rezolucija predstavlja i našu interpretaciju dogadjaja u Libiji, ali ne u potpunosti. Zbog toga nismo iskoristili pravo na veto", dodao je ruski predsednik.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: rezolucija SB UN o Libiji je štetna i podseća na poziv na krstaški pohod

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2011

21.03.2011. - Primena sile - izgovor odbrane civila..Rezolucija SB UN o Libiji je štetna i podseća na poziv na krstaški pohod. Ovo je izjavio premijer RF Vladimir Putin u razgovoru sa radnicima aketne fabrike u Votkinsku u ponedeljak. Pri tome premijer je priznao da libijski režim ni po jednom parametru...

Nastavak na Vostok.rs...

Putin: Kao poziv na krstaški pohod

Izvor: B92, 21.Mar.2011

Moskva -- Ruski premijer Vladimir Putin oštro je kritikovao rezoluciju SB UN o Libiji, uporedivši je sa "srednjovekovnim pozivima na krstaški pohod"...On je ocenio i da se primena sile prema drugim državama u politici SAD ustaljuje...Podsećajući na bombardovanje SR Jugoslavije i Beograda u vreme...

Nastavak na B92...

Sukob Medvedeva i Putina oko Libije

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2011, 03:57

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je neprihvatljivo poređenje vojne akcije zapada u Libiji sa srednjovekovnim krstaškim pohodom, kako ju je okarakterisao ruski premijer Vladimir Putin...Putin je ranije kritikovao rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se omogućava vojna akcija u Libiji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.