Potežica: Nema naznaka da je bilo koji Srbin otet u Libiji

Izvor: Studio B, 13.Sep.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potežica: Nema naznaka da je bilo koji Srbin otet u Libiji

Ambasada Srbije u Libiji, posle intenzivne provere vesti da je u toj zemlji otet jedan srpski lekar, nije dobila nikakve naznake da se to dogodilo, izjavio je za Tanjug ambasador Srbije u Tripoliju, Oliver Potežica.

On je podsetio na upozorenje Ministarstva spoljnih poslova iz jula prošle godine da građani Srbije ne putuju u Libiju.

Posle vesti da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Libiji otet doktor iz Srbije, ambasada je "čak dobila podatke da je reč o maksilofacijalnom hirurgu i odmah preduzela korake, i to vrlo intenzivne, na proveravanju te informacije, ali ispostavilo se da nema nikakvih naznaka da je bilo koji doktor u Tripoliju kidnapovan", rekao je Potežica.

"Kasnije se pojavila druga informacija, da je navodno kidnapovan neki naš doktor u blizini bolnice u mestu 50-ak kilometara jugozapadno od Tripolija. Preduzeli smo korake da i to proverimo - nema nijednog, prema našim informacijama, našeg radnika koji radi u toj bolnici, a prema informacijama drugog medicinskog osoblja iz iste bolnice, naš poslednji radnik koji je radio u njoj otišao je pre dva meseca", dodao je ambasador.

Potežica je ovom prilikom ponovio upozorenje o putovanjima u Libiji, koje je MSP izdalo krajem jula prošle godine, kada su u toj zemlji počeli sukobi - da je preporuka građanima Srbije da ne idu u Libiju i da su u to vreme najžešćih sukoba građani pozvani da odmah napuste tu zemlji.

"Radimo sve što je u našoj moći da pružimo svim našim ljudima pomoć i zaštitu i još jednom ponavljamo: nemamo podataka da je bilo ko kidnapovan u Libiji. Imali smo neke informacije, proveravali smo, nastavljamo da ih proveravamo, ali za sada nema nijednog pokazatelja da je bilo ko otet", zaključio je ambasador Potežica.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski lekar otet u Libiji?

Izvor: Mondo, 13.Sep.2015

Naoružana grupa navodno je otela danas u Tripoliju srpskog lekara, objavila je libijska agencija Lana. Srpski ambasador, međutim, navodi da nema nikakvih naznaka da je otet neko iz Srbije...Foto: AP Photo/Mohamed Ben Khalifa Libija..Kako navodi agencija, razlozi otmice za sada nisu poznati...Ambasada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.