Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Vojska SAD gađala tenk i vozila ID u Sirtu

Američka vojska je u vazdušnim napadima na ekstremiste Islamske države (ID) u libijskom gradu Sirtu danas gađala jednu lokaciju sa tenkom i dva vozila IS, rekao je portparol Pentagona, javlja Rojters.

"Udari su imali za cilj određenu lokaciju sa tenkom, dok su u odvojenom napadu gađana dva vozila IS", kazao je portparol Piter Kuk na konferenciji za novinare.

Pentagon je ranije danas saopštio da je američka vojska izvela vazdušne udare na položaje IS u Sirtu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na zahtev libijske Vlade nacionalnog sporazuma, a odobrio ih je američki predsednik Barak Obama na preporuku ministra odbrane Eštona Kartera i predsedavajućeg Generalštaba vojske SAD, generala DŽozefa Danforda.

Vazdušni udari američke vojske na položaje IS će "pomoći libijskoj vladi da ostvari odlučan, strateški napredak" u borbi protiv džihadista, navodi se u saopštenju.

Libijski premijer Fajez Seradž je potvrdio da je libijska međunarodno priznata vlada zatražila od SAD vazdušne udare protiv IS u Sirtu i da su prvi udari izvedeni danas.

"Prvi udari su izvedeni danas na određene lokacije u Sirtu i izazvale su teške gubitke u neprijateljskim redovima", rekao je Seradž.

Snage libijske vlade se od maja u Sirtu bore protiv džihadista.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.