Papa pozvao na evakuaciju izbeglica u Libiji

Izvor: Beta, 28.Apr.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa pozvao na evakuaciju izbeglica u Libiji

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je danas na evakuaciju izbeglica koji se nalaze u Libiji, posebno žena i dece.Papa je tokom nedeljne mise apelovao da žene, deca i bolesni koji se nalaze u izbegličkim centrima u Libiji budu što pre evakuisani preko humanitarnih koridora.Grupa od 140 izbeglica iz Libije sutra bi trebalo da stigne u Rim.Humanitarne organizacije i medjunarodne institucije izrazile su zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze izbeglice u Libiji gde su od početka aprila sukobi u Tripoliju i okolini.Nekoliko hiljada izbeglica se nalazi u centrima u Libiji, prema zvaničnim podadima UN ali se pretpostavlja da je njihov broj veći.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Papa pozvao na evakuaciju izbeglica u Libiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2019

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je u nedelju na evakuaciju izbeglica koji se nalaze u Libiji, posebno žena i dece. Papa je tokom nedeljne mise apelovao da žene, deca i bolesni koji se nalaze u izbegličkim centrima u Libiji budu što pre evakuisani preko humanitarnih koridora. Grupa od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.