PREOKRET U BERLINU: Postignut dogovor o Libiji, evo ŠTA JE TAČNO UTANAČENO

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2020, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET U BERLINU: Postignut dogovor o Libiji, evo ŠTA JE TAČNO UTANAČENO

Merkelova je saopštila da je konferencija dala važan doprinos rešavanju konflikta u Libiji

Učesnici konferencije o Libiji dogovorili su plan rešavanja krize u Libiji, saopštila je nemačka kancelarka Angela Merkel na kraju konferencije u Berlinu.

Libijski predstavnici su se dogovorili da se:

1. Formira komisija "pet plus pet" i saopštili su imena učesnika.

2. Da se uvede embargo na isporuke oružja i da se prati njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poštovanje.

3. Da se ne pruža pomoć zaraćenim stranama u Libiji.

4. Konflikt u Libiji se može rešiti samo političkim putem.

. Ona je dodala da će usvojeni dokument biti poslat na odobrenje u SB UN i da će postati deo političkog procesa za rešavanje krize u Libiji.

#SONDAKİKA #Almanya Başbakanı Angela #Merkel: ''5 artı 5 kişilik askeri bir komitenin oluşması için isimler verildi''. pic.twitter.com/3VS9MZjTcB

— Kemal SAYIN( كمال ساين ) (@KemalSYN_44) January 19, 2020

Podsetimo, međunarodnoj konferenciji, osim sukobljenih strana, koje su predstavljali komandant Libijske nacionalne armije general Halifa Haftar i predsednik Vlade nacionalnog jedinstva Fajez Saradž, učestvovali su i predsednik Rusije Vladimir Putin, turski lider Redžep Tajip Erdogan, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi, američki državni sekretar Majk Pompeo i predstavnici nekoliko drugih država.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Učesnici samita o Libiji se dogovorili da poštuju embargo na oružje

Izvor: Beta, 19.Jan.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je večeras da su se zemlje koje imaju interese u dugogodišnjem libijskom sukobu dogovorile da treba da poštuju puno puta prekršen embargo na oružje koji treba da bude bolje kontrolisan nego do sada.Učesnici današnjeg berlinskog samita o Libiji složili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.