Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari aviona na Malti imali lažno oružje

VALETA - Premijer Malte Jozef Muskat rekao je da su, prema preliminarnim rezultatima forenzičkih ispitivanja, otmičari koristili replike naoružanja tokom upada u avion na liniji iz Libije ka Malti.

Otmičari naoružani bombom i pištoljima primorali su posadu aviona da sleti na Maltu nakon čega su oslobodili sve taoce i predali se vlastima.

U otetom avionu nalazilo se 118 putnika i članova posade.

Libijski mediji javili su da otmičari traže oslobađanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Gadafijevog sina Saifa al Islama, koji je u Libiji osuđen na smrt 2015. godine.

Ranije je javljeno da je on oslobođen u julu iz kućnog pritvora, nakon što je nova Vlada Libije poništila tu presudu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Otmičari libanskog aviona koristili lažno oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2016

Premijer Malte Maltas Prime Džozef Muskat izjavio je večeras da su otmičari libanskog aviona koristili lažno oružje...Kako prenose agencije, on je na svom Tviter profilu napisao da su prvi nalazi forenzičara pokazali da su otmičari koristili lažno oružje...Prema ranijim izveštajima, u avionu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.