Oslobođen Srbin koji je otet u Libiji, ambasada nema potvrdu

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Srbin koji je otet u Libiji, ambasada nema potvrdu

Državljanin Srbije Miroslav Tomić, koji je otet u subotu u Libiji, je oslobođen, navodi nemačka kompanija Feroštal. Ambasada Srbije u Tripoliju, međutim, nema potvrdu te informacije.

Nemačka kompanija "Feroštal", u kojoj je Tomić zaposlen, saopštila je da je on oslobođen. "Ono što u ovom trenutku možemo da vam kažemo jeste da je Tomić slobodan", rečeno je Kuriru u sedištu ove kompanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Ambasada Republike Srbije u Tripoliju, međuti, još nema potvrdu te informacija. Ambasada je saopštila da je u redovnom kontaktu sa nadležnim organima u Libiji i nemačkom kompanijom.

"Postoje indicije da je Miroslav Tomić oslobođen, ali do sada ove informacije nisu potvrđene. Ambasada Srbije u Tripoliju čini sve da se što pre oslobodi naš oteti državljanin", navodi se u saopštenju Ambasade.

U saopštenju se dodaje da je Miroslav Tomić, šef projekta u Feroštalu, kidnapovan tokom svojih redovnih radnih aktivnosti, tokom obilaska kompleksa firme. On je, kako se navodi, izveden iz automobila i odveden u nepoznatom pravcu.

Novosti su pisale da je Tomić, koji radi na naftnim poljima udaljenim od glavnog grada Tripolija 1.200 kilometara, otet kod naftne bušotine "Mesina oilfild", koja je u vlasništvu kompanije "Arabian gulf oil company".

Bušotina se ne nalazi u zoni sukoba, zbog čega se pretpostavlja da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražile otkup. Potraga je počela odmah po prijavi nestanka.

On je zaposlen u nemačkoj kompaniji "Feroštal", koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, a u ekipi je jedini Srbin, pišu Novosti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otet srpski državljanin u Libiji

Izvor: Beta, 26.Apr.2016

Državljanin Srbije Miroslav Tomić (36) zaposlen na naftnim poljima u Libiji koja se nalaze 1.200 kilometara od Tripolija, otet je u subotu u toj zemlji, pišu danas Večernje novosti.U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije listu je potvrdjeno da postoji kontakt sa libijskim vlastima i da se čini sve...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.