Novi američki izaslanik u Tripoliju obećao podršku Libiji

Izvor: Press, 15.Okt.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi američki izaslanik u Tripoliju obećao podršku Libiji

Novi američki izaslanik u Tripoliju Lorens Poup obećao je danas da će nastaviti smernicama koje je postavio ubijeni ambasador Kris Stivens i podržati Libiju, kao i da dve zemlje zajedno nastoje da privedu pravdi ekstremiste koji stoje iza napada na američke diplomate 11. septembra u Bengaziju

Poup, američki karijerni diplomata i novi otpravnik poslova ambasade SAD u Tripoliju, održao je prvi sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa libijskim ministrom spoljnih poslova Mohamedom Abdelom Azizom na kojem je, kako je rekao, bilo reči o "jačanju odnosa između SAD i Libije i zajedničkim naporima dve zemlje da se istraže tragični događaji u Bengaziju 11. septembra", preneo je AFP.

Stivens, koji je ubijen zajedno sa još trojicom Amerikanca kada su naoružani ekstremisti upali u američki konzulat u Bengaziju, prvi je američki diplomata ubijen na dužnosti od 1979. godine.

"Istraga se nastavlja uz učešće obe zemlje i SAD su odlučne da se teroristi odgovorni za napad privedu pravdi", rekao je Poup odavši priznanje Stivensu.

"Ambasador Stivens je neumorno podržavao borbu libijskog naroda za oslobođenje od diktature i izgradnju demokratskih institucija i vladavine prava", rekao je Poup obećavši da će nastaviti njegovim putem.

"Sjedinjene Države ostaju duboko posvećene podršci naporima libijskog naroda koji želi da izgradi suverenu, stabilnu i ekonomski prosperitetnu državu. Nastavićemo putem koji je za nas prokrčio ambasador Stivens", zaključio je Poup.

Poup preuzima nimalo laku dužnost otpravnika poslova u periodu kada je osoblje ambasade u Tripoliju smanjeno iz bezbednosnih razloga, a američka administracija tek treba da odluči da li će ponovo otvoriti konzulat u Bengaziju.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.