Najmanje 55 migranata se utopilo u brodolomu kod Libije, kaže UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2023, 16:13

Najmanje 55 migranata se utopilo u brodolomu kod Libije, kaže UN

Gumeni čamac koji je prevozio desetine migranata u Evropu potonuo je kod obale Libije, a najmanje 55 ljudi se udavilo, uključujući žene i djecu, objavila je u srijedu agencija za migracije Ujedinjenih naroda(UN). Međunarodna organizacija za migracije(IOM) saopštila je da se katastrofa dogodila u utorak. Brod je prevozio najmanje 60 migranata i krenuo je iz priobalnog grada Garabouli, istočno od glavnog grada Libije, Tripolija. Agencija je saopštila da je pet migranata preživjelo brodolom i...
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Najmanje 55 migranata poginulo u potonuću čamca kod Libije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2023

Najmanje 55 osoba, uključujući žene i decu, udavilo se u Sredozemnom moru kada je gumeni čamac sa više desetina migranata potonuo na putu od Libije ka Evropi, saopštila je danas agencija UN za migracije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.