Lideri zaraćenih strana u Libiji danas na sastanku u Ženevi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 12:27

Lideri zaraćenih strana u Libiji danas na sastanku u Ženevi

Vojni lideri zaraćenih strana u Libiji sastaće se danas u Ženevi, u nadi da bi dogovor postignut uz posredstvo UN mogao da otvori put potpunom i trajnom prekidu vatre u zemlji, prenosi AP.

Današnjim sastankom počinje četvrta runda pregovora u kojima učestvuje Zajednička vojna komisija pod nadzorom specijalne izaslanice UN za Libiju, bišve zvaničnice iz Bele kuće Stefani Vilijams.

Organizatori iz UN navode da se očekuje da će ova runda pregovora trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do subote.

Misija UN za podršku Libiji se nada da će "dve delegacije postići rešenje za sva otvorena pitanja kako bi ostvarili potpuni i trajni prekid vatre širom Libije".

Cilj pregovora je da se u Libiji okončaju sukobi koji traju još od pada Moamera Gadafija 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.