Lekari bez granica: Strahuje se da je potonuo brod sa migrantima

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari bez granica: Strahuje se da je potonuo brod sa migrantima

Organizacija "Lekari bez granica" saopštila je danas da strahuje da je brod sa više od 100 migranata potonuo kod obale Libije.

"Imamo mnogo razloga da strahujemo da se dogodilo ono najgore i da je više od stotinu života izgubljeno", saopštila je ta organizacija na Tviteru, prenosi Rojters.

Libijska obalska straža se za sada nije oglasila tim povodom.

Libija je postala ključna tačka na putu migranata, od kojih mnogi nastoje da stignu do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope u plovilima koja nisu pogodna za tako dug put.

Brod koji je prevozio 250 ljudi, mahom iz Eritreje, potonuo je prošlog meseca istočno od Tripolija, podseća Rojters. Spaseno je njih 134, dok je 115 nestalo.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.