Kraj drame: Libijski studenti besni zbog korupcije

Izvor: Mondo, 22.Jan.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj drame: Libijski studenti besni zbog korupcije

U Ambasadu Libije u Beogradu danas je upalo oko 20 studenata iz te afričke zemlje, objavili su mediji. Libijski ambasador zatražio je pomoć policije. Studenti navodno tražili isplatu stipendija i ostavku njihovog predstavnika.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

 Šef Biroa MUP-a za međunarodnu saradnju Zoran Lazarov je Tanjugu izjavio da su se studenti okupili u dvorištu Ambasade.

Lazarov je dodao da je ambasador tražio asistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pripadnika MUP-a i nakon razgovora sa libijskim državljanima koji žive u Srbiji sa svojim porodicama, oni su se mirno razišli.

"Pripadnici MUP-a nisu ulazili u razloge njihovog okupljanja", rekao je Lazarov.

U libijskoj Ambasadi Tanjugu je nezvanično rečeno da je grupa studenata došla u Ambasadu i da su tražili isplatu zaostalih stipendija. 

"Blic" piše da su studenti su tražili da ostvare svoja prava, i zatražili smenu njihovog predstavnika Abdulaha Deželija zbog korupcije.

Studenti tvrde da je Deželi odlučivao na koji fakultet će studenti da idu, šta će studirati, kod kojeg lekara će se lečiti, slao ih je na najjeftinije klinike i uzimao za sebe novac namenjen studentima.

Oko 20-30 policajaca prisutnih ispred Ambasade nisu mogli da reaguju jer je u pitanju diplomatsko predstavništvo.

U Srbiji ima oko 400 studenata iz Libije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.