Italija preti da će vratiti 177 migranata u Libiju

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija preti da će vratiti 177 migranata u Libiju

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini zapretio je danas da će vratiti u Libiju 177 migranata koji se danima nalaze na brodu italijanske obalske straže, posle još jednog spora s Maltom.

Salvini je zatražio da druge evropske zemlje preuzmu migrante posle insistiranja ministra unutrašnjih poslova Malte Mihaela Faruđija da je "jedino rešenje" za taj brod da pristane na italijansko ostrvo Lampeduza. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Brod s migrantima nalazi se u blizini Lampeduze od 16. avgusta kada ih je italijanska obalska straža spasila s broda na kojem su bili.

Italija je tražila od Malte da ih primi, što je ona odbila, navodeći da migrantski brod nije bio u nevolji i da su sami migranti odbili pomoć Malte i izrazili želju da nastave put ka Italiji.

Faruđija je danas na Tviteru optužio Italiju da je spasila migrante u vodama Malte "samo da bi ih sprečila da uđu u italijanske vode".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.