Italija kreditira libijske pobunjenike

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija kreditira libijske pobunjenike

/vesti online/ Šef italijanske diplomatije Franko Fratini saopštio je u Bengaziju da je Rim potpisao sporazum sa libijskim pobunjenicima o uspostavljanju kreditne linije od više stotina miliona evra, poručujući da je došao kraj režimu libijskog lidera Moamera Gadafija.

 

Fratini je rekao da će italijanska naftna i gasna kompanija "Eni" i "Unikredit bank" pobunjenički Nacionalni prelazni savet snabdevati "velikim količinama goriva i velikom količinom novca" >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << kako bi odgovorili na potrebe libijskog naroda, javio je AP.
Italijanski ministar spoljnih poslova rekao je da će kredit odobriti SACE, vodeća italijanska institucija za kreditni menadžment i osiguranje izvoznih kredita i investicija, a da milijarde evra zamrznutih libijskih sredstava u Italiji predstavljaju "veoma vrednu garanciju za ovaj transfer novca".Ostatak vesti procitajte na linku

Libijaitalijalibijski pobunjenicikreditiranje
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.