Haftarove snage zatvorile libijsku granicu sa Alžirom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2021, 14:08

Haftarove snage zatvorile libijsku granicu sa Alžirom

Libijske snage lojalne komandantu sa istoka zemlje Halifi Haftaru zatvorile su danas granicu sa Alžirom.

Haftarova Libijska nacionalna armija (LNA) prošle nedelje je poslala trupe u južni grad Sebhu, koji je u savezništvu sa snagama sa istoka, a onda su Haftarove snage razmeštene i na južnu granicu sa Alžirom.

"Naoružane snage su zatvorile libijsko-alžirsku granicu i proglasile je vojnom zonom u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je svako kretanje zabranjeno", izjavilo je Odeljenje za moralno vođstvo, deo medijske jedinice LNA, preneo je Rojters.

Granica od blizu 1.000 kilometara između Alžira i Libije prolazi uglavnom kroz nenaseljenu pustinju i ima svega nekoliko prelaza.

Rojters navodi da je Haftar "ponovo stao na noge" prošle godine, nakon neuspeha njegove 14-mesečne ofanzive na Tripoli, a međunarodno priznata vlada u Trupoliju, dovela je u pitanje njegov politički položaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haftarove snage ZATVORILE libijsku granicu sa Alžirom

Izvor: Blic, 20.Jun.2021

Libijske snage lojalne komandantu sa istoka zemlje Kalifi Haftaru zatvorile su danas granicu sa Alžirom.

Nastavak na Blic...

Haftarove snage zatvorile libijsku granicu sa Alžirom

Izvor: B92, 20.Jun.2021

Libijske snage lojalne komandantu sa istoka zemlje Halifi Haftaru zatvorile su danas granicu sa Alžirom...Haftarova Libijska nacionalna armija (LNA) prošle nedelje je poslala trupe u južni grad Sebhu, koji je u savezništvu sa snagama sa istoka, a onda su Haftarove snage razmeštene i na južnu granicu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.