General iz Bengazija: Rusi traže ukidanje embarga na oružje

Izvor: RTS, 03.Jan.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General iz Bengazija: Rusi traže ukidanje embarga na oružje

Rusija će tražiti da se ukine embargo na oružje Libiji, izjavio je general samoproglašene Libijske nacionalne armije, koja podržava vlasti u Bengaziju, Kalifa Haftar.
Haftar tvrdi da bi Moskva mogla da isporuči oružje snagama koje on predvodi, prenosi AFP.
Upitan da li mu je oružje obećano tokom nedavne posete Rusiji, Haftar je rekao da mu je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moskve rečeno da oružje može da stigne tek kada se ukine embargo Ujedinjenih nacija.
Hafter je, međutim, u intervjuuu italijanskom listu Korijere dela Sera izrazio uverenje da će ruski predsednik Vladimir Putin preduzeti mere da se embargo ukine, preneo je AFP,
Međunarodna zajednica priznaje libijsku vladu nacionalnog jedinstva, čije je sedište u Tripoliju, dok Haftar podržava paralelne vlasti, čije je sedište u Bengaziju, na istoku Libije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Libijski vodja: Rusija želi ukidanje embarga za oružje Libiji

Izvor: Beta, 03.Jan.2017

Rusija je spremna da se aktivira za ukidanje embarga na oružje Libiji da bi mogla da isporuči oružje libijskim snagama, rekao je u intervjuu libijski maršal Kalifa Haftar. Šef libijske vojske Maršal Kalifa Haftar rekao je za italijanski list Korijere dela sera da mu je ruska vlada obećala vojnu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.